GSO ve İSO'dan sanayide güç birliği

GSO ve İSO'dan sanayide güç birliği
GSO ve İSO'dan sanayide güç birliği

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı.

Toplantıya 58 ve 59. hükumette Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapan Ali Coşkun, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO ve İSO meclis ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ekim ayı meclis toplantısı çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla yapıldı. İstanbul Sanayi Odası'nın da katıldığı toplantıda iki il arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Mecliste, sanayi ve ticarette birlikte atılacak adımlar üzerinde durularak İstanbul ve Gaziantep'teki yatırım fırsatları, yürütülen çalışmalar ve hali hazırda mevcut sorunların çözümleri değerlendirilerek, görüş alışverişinde bulunuldu.

"Hepimiz ülkemiz için mücadele ediyoruz"

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Ülkemizin sanayisine öncülük eden iki güzide odası olarak bir aradayız. İstanbul Türkiye'nin öncüsü, Gaziantep de Anadolu'nun öncüsü olan şehirler ve hepimiz ülkemiz için mücadele ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin her alanda gelişip büyüyebilmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceklerini belirten Konukoğlu, "Ordumuzun ve milletimizin arkasındayız. Bize düşen her görevde yanlarındayız. Millet olarak asker doğduk. Kimimiz sanayinin, ticaretin, kimimiz ordumuzun askeriyiz. Ülkemizin ileri gidebilmesi için her türlü fedakarlığı gösteririz. Dünya bilsin ki devletimizin, milletimizin, ordumuzun arkasındayız. Hiç bir terör örgütüne asla fırsat vermeyeceğiz. Sanayiciler olarak gençleri terör örgütlerinin elinden kurtarmak için daha çok çalışıp, daha çok üretip, daha çok yatırım yapacağız, bunu herkes bilsin. Dünya ayağını denk alsın" ifadelerini kullandı.

58. ve 59. hükumette Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak görev yapan Ali Coşkun'un GSO'nun kurulmasında büyük emeği ve desteği olduğunu da vurgulayan Adil Sani Konukoğlu, "Bakanımız odamızın kurulmasında büyük destekler verdi. Biz de o günlerden bugünlere geldik. Büyüklerimizden o günlerin zorluğunu çok dinledik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı oldukları dönemde Gaziantep Sanayi Odası'nın kurulmasına onay verdikleri için kendilerine özellikle teşekkür ediyorum. Kuruluşumuzdan 30 yıl sonra kendilerini bugün burada ağırlamaktan şeref ve onur duyuyorum" ifadelerine yer verdi.

"GSO'nun bugünlere gelmesini görmek gurur verici"

58. ve 59'uncu Hükümet Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da yaptığı konuşmasında Gaziantep Sanayi Odası'nın kuruluşunda bugüne kadar göstermiş olduğu başarıların gurur verici olduğunu belirterek, "Gaziantep Sanayi Odası'nın 30. kuruluş yılında sizlerle beraber olabilme mutluluğunu yaşadığım için Allah'a şükrediyorum. Sadece bu odanın kuruluşunda kurucu başkan olduğu için değil, sadece Gaziantep'in ve ülkemizin sanayileşmesinde öncü, örnek sanayici olduğu için değil, böyle hayırlı evlatlar yetiştirdiği için de merhum Sani Konukoğlu'nu rahmetle anıyorum. Gaziantep Sanayi Odası'nın başarısını gördükten sonra doğru olanda ısrar etmek gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Huzurunuzda emeği geçenleri, Gaziantep'in gelişmesine, ülkemizin gelişmesine katkıda bulunanları şükranla anıyorum. Sanayiyi ihmal etmemek lazım. Sanayisiz kalkınma olmaz" şeklinde konuştu.

"Ülke sanayimizin gücüne güç katacağız"

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi de İstanbul ve Gaziantep'in Türkiye sanayisinin lokomotif iki şehri olduğunu belirterek, "Barış Pınarı Harekatı'nda devletimiz ve ordumuz tarafından verilen mücadele, milletimiz tarafından tek yürek olunarak verilen destek çok önemli. Süreç yönetimi ile askeri alandaki başarımızı diplomasi alanında da gösterdik. 'Terör koridoru barış koridoruna dönüşecek' diyorduk. İnşallah öyle de oluyor. İş dünyası olarak bizler de TOBB öncülüğünde 81 ilde aynı anda tüm oda, borsa ve sivil toplum kuruluşları olarak devletimizin yanında olduğumuzu ve Barış Pınarı Harekatı'na tam destek verdiğimizi açıklamıştık. Bundan sonra da devletimizle birlikte istikbalimiz için atılan her adımın yanında olacağız. Ordumuzun sahada, devlet yetkilerimizin masada sürdürdüğü mücadeleyi biz de sanayi ve ticarette yürütmeye devam edeceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.