Gaziantep’te Antep Salçası Zamanı! Acı ve Tatlı Biberin Kilosu 12 TL!

Gaziantep’te Antep Salçası Zamanı! Acı ve Tatlı Biberin Kilosu 12 TL!
Gaziantep'in vazgeçilmezi biber salçası, biber dolması ve pul biber yapımı hız kesmeden devam ediyor. Gaziantep acı ve tatlı biber fiyatları dip yaptı...

Gaziantep’te kışa hazırlık sürüyor... Antep'te evlerin damları salçalar, kurutmalık kırmızı biberler, patlıcanlar, kabaklar ile süsleniyor. Sektör temsilcileri, bu dönemde antep salçası yapmak için acı ve tatlı biber fiyatlarının ucuzladığını belirterek, acı ve tatlı biber kilogram fiyatları 11 ile 12 TL arasında değiştiğini dile getirdi.

ANREP SALÇASI İÇİN TAM ZAMANI!

Yaz aylarının sonlarına yaklaşıldıkça, güneşin ısısını kaybetmesiyle birlikte, biberlerin işlenmesi için en uygun zaman olduğu vurgulanıyor. Şu an biber salçası, biber dolması ve pul biber yapmanın tam zamanı. Gaziantep'te kadınlar, kışlık hazırlıklarına devam ediyor. Evlerin damları, taze kırmızı biberlerle süslenirken, biber salçası, biber dolması ve pul biber yapımında yoğun bir dönem yaşanıyor. Gaziantep mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan biber salçası ve dolmaları, hem yerel lezzetleri korumak hem de kış aylarında sağlıklı beslenmek adına önemli bir yere sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.