10 gün sonra Türkiye'nin en iyi ili olabiliriz

10 gün sonra Türkiye'nin en iyi ili olabiliriz
Gaziantep Valisi Davut Gül, "Maskesiz gezilmeyecek, herkes sosyal mesafeye dikkat edecek, hijyene, temizliğe dikkat edecek, yoğunluğun fazla olduğu yerlerde de bulunmayacağız. Bunu yaptığımızda biz 10 gün sonra Türkiye’nin en iyi ili olabiliriz" dedi.

Gaziantep protokolünün LGS ve YKS'de dereceye giren öğrencilerle bir araya geldiği programa Gaziantep Valisi Davut Gül de katıldı. Gül, programın ardından soruları yanıtladı.

MAHALLE DENETİM EKİPLERİ

Gaziantep’te virüsle mücadelenin tüm Türkiye’de ve dünyada olduğu gibi disiplinli bir şekilde devam ettiğini belirten Vali Gül, “Biraz önce mahalle denetim ekipleri ile toplantı yaptık. Mahalle denetim ekipleri, mahallelerdeki okul, muhtar, din görevlileri ve gönüllülerden oluşan kişilerin karantinada kalıp kalmadığını, izinsiz olarak düğün yapılıp yapılmadığını, izinli olarak yapılan düğünlerde kurallara uyulup uyulmadığını ve buna benzer bulaş riskini artıran her şeyleri takip ediyorlar, bunları da görevlilere bildiriyorlar” dedi.

"444’LÜ HAT YOĞUN ŞÜPHE TAŞIYANLARA HİZMET VERİYOR"

444 06 27 numaralı COVID-19 Sağlık Destek Hattı ile ilgili konuşan Vali Gül, hattın hastaneye gitmesi gereken kişilere hizmet verdiğini söyledi. "444’lü hat bir taksi hattı değildir” diyen Gül, şunları söyledi: "Hat Covid’lilere ya da yoğun şüpheli olanlara hizmet veriyor. Sağlık görevlilerimiz canla başla çalışıyor. Kamu görevlilerimiz üzerine düşeni yapıyor."

VALİ, KURALLARLA İLGİLİ UYARDI

Koronavirüs kuralları ile ilgili de önemli uyarılarda bulunan Vali Gül, “Maskesiz gezilmeyecek, herkes sosyal mesafeye dikkat edecek, hijyene, temizliğe dikkat edeceğiz, yoğunluğun fazla olduğu yerlerde de bulunmayacağız. Bunu yaptığımızda biz 10 gün sonra Türkiye’nin en iyi ili olabiliriz” dedi.

65 YAŞ ÜZERİ İÇİN ALINAN KISITLAMA KARARLARI

Vali Gül, 65 yaş üzeri için alınan kısıtlama kararları ile ilgili, “65 yaş üstündekilerin birinci derece akrabaları hariç düğünlere gitmelerini kısıtladık. Ayrıca da yoğunluğun çok fazla olduğu saatlerde toplu taşımaya binmeleri, pazara gitmelerini yasakladık. Ölüm oranları yükseliyor ve bu daha çok yaşlılarda görülüyor. Biz bunu yaparken yaşlıların birine hastalığı bulaştırmasından ziyade onları korumak için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

HASTANELERDEKİ DOLULUK ORANI

"Hastanelerdeki doluluk oranı nedir?" sorusunu da yanıtlayan Gül, şu ifadeleri kullandı: "Hastanelerde yatması gereken kişiler yatıyor. Dolayısıyla da o anlamda bir sıkıntı yok. Ama her Covid’li hasta hastanede yatmıyor. Öncelikle doktora ihtiyacı varsa, hastaneye ihtiyacı varsa hastanede yatıyor. Daha çok evinde izolasyon süreci devam ediyor."

Vali Gül son olarak vatandaşlara şu mesajı aktardı:

"Vatandaşlarımızdan istirhamımız çare kendilerinde, çözüm kendilerinde. Kurallara uyarlarsa bu işten kurtuluruz. Kurallara uymazlarsa, polisin, askerin, doktorun, valinin, bakanın onları kurtarma ihtimali yok. Hepimiz kendimizin doktoruyuz. Çok zor bir şey istemiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.