Gaziantep Valiliği açıkladı... Basın Açıklaması Yapılamayacak Yerler nereler?

Gaziantep Valiliği açıkladı... Basın Açıklaması Yapılamayacak Yerler nereler?
Gaziantep Valiliği açıkladı... Basın Açıklaması Yapılamayacak Yerler nereler?

Gaziantep valiliğince yapılan açıklamaya göre; Gaziantep Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğünce kamuoyuna duyurulmak üzere gönderilen Basın Açıklaması Yapılamayacak Yerlere ilişkin açıklama yapıldı. İşte o açıklama;

"Madde-1 Bu karar Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin düşünce ve kanaatleri açıklama ve yayma hürriyeti kapsamında, ilimizdeki gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılacak basın açıklamaları faaliyetlerinin, kamu güvenliği açısından düzenlenmesi amacını taşımaktadır.

Kapsam

Madde-2 Bu karar, basın açıklaması yapacak yerli, yabancı gerçek ve tüzel kişilerin sorumluluğu ile kamu görevlilerinin görev ve yetkilerini kapsar.

Genel Esaslar

Madde-3

İçişleri Bakanlığının 02 Kasım 2012 tarih ve 2012/64 sayılı genelgesinin;

1- Kamuoyu oluşturmak amacıyla şiddet içermeyen, kamu düzenini bozmadan, makul sürede (en fazla iki saati geçmemek üzere) gürültü ve çevre kirliliğine yol açmadan, yaya ve araç trafiğine engel olmayacak sayıda katılımla gerçekleştirilen yazılı veya sözlü açıklamalar basın açıklaması olarak değerlendirilecektir.

2- Basın açıklaması yapmak amacıyla herhangi bir yerden başka bir yere kamu düzenini bozacak şekilde gösteri amaçlı toplu yürüyüş yapılamaz.

3- Kamu düzeni ve güvenliğini korunabilmesi amacıyla mülki idare amirliği tarafından yargı kararları ile oluşan içtihat çerçevesinde, basın açıklaması yapılmayacak yerler önceden belirlenebilir. Bu halde belirlenen yerler uygun vasıtalarla önceden duyurulur.

4- Basın açıklaması öncesi yapılacak çağrılar ile basın açıklamaları esnasında el ile taşınabilir ses yükseltici cihazlar haricinde ses yükselten cihazlar kullanılamaz, bu amaçlı sabit platform kurulamaz.

Denilmekte olup bu kapsam haricinde olan tüm yürüyüş, eylem, etkinlik, vb. faaliyetler 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu kapsamında değerlendirilecektir.

Basın Açıklaması Yapılamayacak Yerler;

Madde-4 İlimiz sınırları içerisinde;

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının bahçe ve eklentilerinde,

İbadethaneler, avluları ve eklentilerinde

Eğitim Öğretim Kurumlarında, bahçelerinde, eklentilerinde ve 50 metre yakınında basın açıklaması yapılamaz.

Basın Açıklaması Yapılmayacak Zaman;

Madde-5 İlimizde kamuya açık alanlarda gerçek ve tüzel kişiler tarafından, basın açıklaması yapmak güneşin batışından güneşin doğuşuna kadar geçecek süre içerisinde yasaktır.

Cezai İşlem

Madde-6 Yukarıda alınan kararlara uymayan sorumlular ve iştirak edenler hakkında, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesine göre idari, faaliyetin kanunsuz hale dönüşmesi durumunda ise 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümleri kapsamında adli işlem yapılacaktır.

Yürürlük

Madde-7 Bu karar yeni bir karar alınana kadar geçerli olup, yayınlandığı gün yürürlüğe girer ve ilgililere tebliğ yerine geçer.

Yürütme

Madde-8 Bu karar hükümleri Gaziantep Valiliği tarafından yürütülür." ifadeledine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.