GAZİANTEP'Lİ ÜNLÜ KEBAPÇI ARİF DEVELİ DEFİN EDİLDİ! ORHAN GENCEBAY, MEHMET AĞAR, EROL EVGİN, ÜMİT KARHAN HERKES O CENAZEDEYDİ
Önceki gün hayatını kaybeden Develi Restoranları'nın kurucusu ve yöneticisi Gaziantepli Arif Develi, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Öğle namazına müteakip düzenlenen cenazeye Arif Develi'nin ailesi ve sevenlerinin yanı sıra, Ankara Valisi Vasip Şahin, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Eski Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, sanatçı Orhan Gencebay, Erol Evgin, futbolcu Ümit Karan ile çok sayıda iş insanı da katıldı.
Orhan Gencebay "Sevgili Arif Bey'i yolcu etmeye geldik. Arif Bey bizim çok sevdiğimiz, saydığımız ve Türk halkına çok büyük hizmet yapan bir iş insanımızdı. Bu dünyadaki görevini fevkalade yaptı. Allah gani gani rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.
ÜMİT KARAN: ABİMİZİ, BABAMIZI KAYBETTİK'
Futbolcu Ümit Karan ise "Çok önemli bir değer kaybettik. Şöyle bir değer, hepimize bir lokma uzatan, personeline, çalışanlarına sahip çıkan, çok değerli bir abimizi, babamızı kaybettik. Ülkemizin başı sağ olsun. Üzgünüz yapacak bir şey yok. Allah'tan rahmet diliyorum. Spor camiasına çok sahip çıkan, çok da yemek veren, futbolculara da çok el uzatan bir abimizdi. Biz hakkımızı helal ediyoruz. İnşallah o da bize hakkını helal eder" dedi.
Develi'nin cenazesi kılınan namazın ardından defnedilmek üzere Edirnekapı Mezarlığı'na götürüldü.
ARİF DEVELİ KİMDİR?
Gaziantep'te doğan ve küçük yaşlarda gastronomi dünyasına adım atan Arif Develi, henüz 6 yaşındayken dedesinin 30 metrekarelik küçük restoranında çalışmaya başladı. 22 yaşında Gaziantep'ten İstanbul’a taşınan Develi, “Merhaba Şehr-i İstanbul” diyerek esnaflık serüvenine atıldı. Develi, Samatya’da lezzet tutkunlarını ağırlamaya başladı. 111 yıllık geçmişiyle Develi'yi büyük bir marka haline getirdi. Develi, bugün bir gastronomi efsanesi haline geldi.
Arif Develi'nin zengin yaşam hikayesi, “Arif Olmak” adlı belgeselle ölümsüzleştirildi. Gaziantep ve İstanbul mutfak kültürüne önemli izler bıraktı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.