Antep fıstığı bahçesine güvenlik kameralı koruma

Antep fıstığı bahçesine güvenlik kameralı koruma
Antep fıstığı bahçesine güvenlik kameralı koruma

Gaziantep'in "yeşil altını" Antep fıstığının hasat sezonunun yaklaşmasıyla ağaçlarındaki ürününü hırsızlara karşı korumak isteyen bir çiftçi, bahçesine güvenlik kamerası sistemi kurdu.

Fıstık bahçelerinde bekçi tutulmasının yaygın olduğu Gaziantep'te şimdi de güvenlik kamerası dönemi başladı.

Nizip ilçesine bağlı Sarıkoç Mahallesi'nde 100 dönümlük fıstık bahçesine güvenlik kamerası taktıran Ökkeş Naim (44), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antep fıstığı ağacının dikildikten 15-16 yıl sonra meyve vermeye başladığını söyledi.

Bir ağaçtan mahsul almak için yaklaşık 16 yıl beklemek zorunda olduklarını anlatan Naim, "Bu kadar zahmetle ürün veren bir ağacın fıstığının heba olması, başkaları tarafından çalınması bizi üzüyordu." dedi.

Naim, devamlı fıstık bahçesinde olmadığı için hırsızlığa karşı nasıl tedbir alabileceğini düşündüğünü belirterek, "Bunun üzerine yoğunlaştık ve fıstık bahçesine güvenlik kamerası sistemi kurduk. Uzaktan, dünyanın her tarafından IP numarası ve şifresi girerek internet üzerinden fıstık bahçemi izleyebiliyorum. Burada olan biteni gece gündüz takip edebiliyorum." diye konuştu.

Görüntülerdeki olağanüstü hareketliliği, jandarma ihbar hattına bildirdiğini ifade eden Naim, güvenlik güçlerine şüphelilerin kaçış yönlerini de verebildiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.