Yeni mezunlar, Türkiye'nin dijital dönüşümüne yön verecek

Yeni mezunlar, Türkiye'nin dijital dönüşümüne yön verecek
Yeni mezunlar, Türkiye'nin dijital dönüşümüne yön verecek

SAP Türkiye'nin ülkemizde geçen yıl başlattığı Genç Profesyoneller Programı'nın, Gaziantep Sanayi Odası ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin iş birliğiyle Gaziantep'te gerçekleştirdiği 3. etabın mezuniyet töreni kamu, siyaset, eğitim ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımı ile yapıldı.

Yenilikçi teknolojilere odaklanan ve yeni mezun gençlere yönelik ücretsiz bir eğitim programı olmasıyla öne çıkan SAP Genç Profesyoneller Programı'nın Güneydoğu Anadolu'nun en büyük sanayi kenti Gaziantep'te gerçekleştirilen etabı, bugün düzenlenen mezuniyet töreniyle sona erdi. 2 ay süren eğitimler sonucunda mezun olan 25 genç, uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalarını aldı.

İstanbul ve Ankara etaplarının ardından gerçekleştirilen 2 ay süren eğitimler sonucunda mezun olan 25 genç, SAP'nin uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalarını aldı.Gaziantep Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenentörene Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç,Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Edibe Sözen, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi,Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı,Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu ve projede yer alan geçler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç konuşmasında dijitalleşmeye dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

"Yaşadığımız dünyada her şey dijitalleşiyor. Oyunun kuralları artık değişiyor. Bu anlamda 2020 yılında dünya genelinde blok zinciri, yapay zeka, veri yönetimi gibi yeni teknolojiler alanında yaklaşık 40 milyon nitelikli insana ihtiyaç var. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu nitelikli iş gücüne talep artıyor. 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yapılan değişiklikle kurumumuza dijital dönüşüm, Dijital Türkiye (e-Devlet), siber güvenlik, büyük veri ve yapay zeka alanlarında kritik görevler verildi. Türkiye'nin dijital dönüşümünü bütüncül bir bakış açısıyla ve ilgili tüm paydaşlarla birlikte gerçekleştireceğiz. Yerli millî dijital teknolojilerle dijital dönüşümü, dijital dönüşümle sosyal ve ekonomik refah artışını sağlayacağız. Teknolojiyi tüketen bir ülke olmak yerine üreten bir ülke olabilmek için milli teknoloji hamlesi önemli. Dijital çağda veriden değer üretmeyi düşünen bir çalışma anlayışı içerisindeyiz. İnsanı merkeze alan bir yaklaşımla bu yıl sonunda yayınlamayı planladığımız Ulusal Yapay Zeka stratejimizi oluşturuyoruz. Ayrıca Bilgi ve İletişim Güvenliği rehberi hazırlıyoruz. Çünkü veriyi oluşturduktan sonra en önemli nokta o veriyi koruyabilmektir. Tabii ki her şeyin başı beşeri sermaye. Bu anlamda 1 milyon genci ile Gaziantep çok önemli bir şehir. Bugün Gaziantep'te yazılıma ilgi duyan gençlerimizle bir araya geldik. Ülkemizde nitelikli çalışan ihtiyacını gidermek ve yeni nesil yeteneklerle donatılmış gençler yetiştirmek için 'Genç Profesyoneller Programı' gibi girişimleri destekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.