Vali Gül : Yasaklara uyalım

Vali Gül : Yasaklara uyalım
Gaziantep’te gece 24:00 itibariyle 2 gün sürecek sokağa çıkma yasağı başladı.

Gaziantep’te gece 24:00 itibariyle 2 gün sürecek sokağa çıkma yasağı başladı. Gaziantep Valisi Davut Gül, sokağa çıkma yasağı ihlallerine cezai işlemlerin devam edeceğini belirterek, ‘Lütfen kurallara riayet ederek evde kalalım. Sokakları sakin bırakalım’ çağrısı yaptı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında 31 ilde alınan 2 günlük sokağa çıkma yasağı, Gaziantep’te de gece 24:00 itibariyle başladı. Pazar gece 24:00’e kadar sürecek yasağı ihlal edenlere taviz verilmeyecek. Gaziantep Valisi Davut Gül, vatandaşlara seslenerek, ‘Yasağa uyalım’ çağrısı yaptı. Gül, “Lütfen kurallara uyarak evde kalalım. Cezai işlemler uygulanmaya devam edecek” dedi. Vali Gül’ün vatandaşlara yaptığı ‘Alışverişlerinizi son saatlere bırakmayın’ çağrısı da karşılık buldu. Gaziantep halkı, bir önceki yasağın aksine korona virüsü yayacak şekilde yığılmalara sebebiyet vermedi. Vali Gül, bu arada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yardımlarının da bugün itibariyle dağıtılmaya başlanacağını duyurdu. Gül, Gaziantep’te 76 bin haneye 1.000’er lira nakdi yardım, 50 bin aileye gıda paketi dağıtıldığını da açıklarken, daha önceki yardımdan yararlanmamış, yeşil kartı olan 68 Bin kişiye evlerinde 1000’er TL teslim edileceğini bildirdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de geçen haftaki yasak kararları ile birlikte inanılmaz tehlikeli görüntüler ortaya çıkmıştı. Vali Gül, birkaç gündür sosyal medya üzerinden ‘Alışverişlerinizi son saatlere bırakmayın’ çağrısı yapıyordu.

Vatandaş da bu çağrıya kulak verdi ve gün boyu alışverişlerini yaparken büyük yığılmalar olmadı. Dün saat 22:00’a kadar tüm bakkal, fırın, büfe ve işyerleri açık kaldı. Yasağın başlaması ile birlikte kapatıldılar. Ekipler gece boyunca yasağa uyulup uyulmadığını denetledi. 2 günlük sokağa çıkma yasağında yine fırınlar açık olacak. Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve yerel yönetimler yine vatandaşların imdadına yetişecek.
Öte yandan Gaziantep Valisi Davut Gül, eczaneler aracılığıyla dağıtılan maskelerle ilgili de bilgi verdi. Gül, ‘300 bin eczaneler dağıtıyor, ilave 300 bin pazartesi dağıtılacak. Vatandaşlarımız mesaj gelmeden kesinlikle maske için eczaneye gitmesin’ uyarısı yaptı. Bu arada kırsal mahallerimizde yaşayan vatandaşların mevsimlik sulama, budama, ekim gibi tarımsal faaliyetler için tarlaya gitmelerine izin verildiği, şehirde yaşayanların bu maksatla Cumartesi-Pazar köye gitmeleri yasak olduğu duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.