24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür aslında... 1981 yılından beri bu tarih öğretmenlerimizin günü olarak kutlanır Türkiye’de... Milyonlarca öğrenci öğretmenine koşar sarılır, öper ellerinden her yıl bu tarihte.

Bugün 1 milyonu aşan öğretmenimiz koronavirüs önlemleri nedeniyle uzaktan kavuşuyor öğrencilerine. 20 milyon öğrenci bu yıl ilk kez ‘online’ eğitimle kavuşuyor öğretmenlerine. Ve belki de ilk kez bu yıl pandemi sürecinde öğretmenlerimizin yüz yüze eğitimdeki kıymetini anlıyoruz.

Tarifi zordur... Onlarca genç fidanı yetiştirmek için çaba gösteren öğretmenlerimizin önemini kelimelerle yeni nesillere anlatmak. Yine de fedakar öğretmenlerimizin hayati vazifesini Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri en güzel anlatır toplumun her kesimine: “Öğretmenler; Yeni nesli Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.”

İşte Öğretmenler Günü, bu fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.