Gaziantep'teki terör örgütü PKK/KCK davası

Gaziantep'teki terör örgütü PKK/KCK davası
Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK bağlantılı aralarında HDP ve DBP'li yöneticilerin de bulunduğu 25'i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan dünkü duruşmaya,tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları, sanıkyakınları ileHDP milletvekilleri Mahmut Toğrul, Ömer Öcalan, Mehmet Ruştu Tiryaki ve Berdan Öztürkkatıldı.

Tutuklu sanık HDP İlçe Başkanı İsmail Berkpınar, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, terör örgütü üyesi olmadığını öne sürdü.

Mahkeme başkanı, örgüt talimatıyla,ölen terörist aileleriniziyaret ettiğineilişkin iddiaları sorması üzerine sanık Berkpınar, siyasetçi olarak her cenazeye gittiğini söyledi.

Sanık, "Hiç şehit cenazesine katıldın mı?" sorusuna isecevap vermedi.

Dinlenen diğer tutuklu sanıklar dahaklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, herhangi bir terör örgütüyle bağlantılarının bulunmadığınıöne sürdü.

Duruşmaya, yarın diğer sanıkların dinlenmesiyle devam edilecek.

Gaziantep'te14 Kasım 2019'daterörörgütüPKK/KCK'nınsözde "kent meclisi", "gençlik hareketi", "cezaevi", "kadın" ve "siyasi alan" yapılanmalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarındaHDPGaziantepİl Başkanı Müslüm Kılıç ve DBP İl Başkanı Abdullah İnce'nin debulunduğu 54 şüpheli gözaltına alınmış, 32 kişi tutuklanmıştı. Devam eden süreçte 7 tutuklu serbest bırakılmış ve soruşturma kapsamındahazırlanan iddianame kapsamında 61 sanık hakkında dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.