DARBECİLERE KARŞI GAZİANTEP DİRENİŞİNİN PERDE ARKASI

DARBECİLERE KARŞI GAZİANTEP DİRENİŞİNİN PERDE ARKASI
DARBECİLERE KARŞI GAZİANTEP DİRENİŞİNİN PERDE ARKASI

15 Temmuz 2016 tarihte kara gün olarak yerini aldı. Ardından gelen 16 Temmuz ise dünyaya önemli bir mesaj verdi. Halkın zaferinin Milli İradenin gücünü tanklardan uçak ve toplardan daha güçlü olduğunu kanıtıydı. Peki darbe planının işlerliğini bozan halkı sokağa döken partili partisiz tüm Türkiye’yi tek yumruk yapan önemli gelişmeleri kaleme alacağım. Önce işin Gaziantep ayağını ele alalım ve gelişmeleri anlatayım. Ancak yazacaklarımın tamamı duyumlara dayalı söylemler. Doğru olup, olmadığı ileri süreçte yargı tarafından belirlenecek. İddialara göre olaylar şöyle gelişecekti.

MURAT SOYSAL VE DOĞAN SIKI YÖNETİM KOMUTANLARI

Senaryolar hazırlandı. Sıkı yönetim komutanları ve değişik görevlere getirilecek rütbeli askerler tam olarak belirlendi. Buna göre olası bir askeri darbe durumunda Gaziantep’te yerleşik 5. Zırhlı Tugay komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Kilis ve Gaziantep sıkı yönetim komutanı olarak görev yapacaktı. Yanında da daha önce Gaziantep’te görev yapmış ve şehri iyi bilen Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde konuşlu bulunan 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan olacaktı. Ve birlikte Gaziantep ve Kilis’i idare edecekti. Her iki komutanda 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’ye bağlı görev yapacaktı.

SOYSAL TATBİKAT YAPTI

İhtilal söylemleri başlamadan bir kaç gün önce 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal’ın büyük bir tank taburu Alleben göleti çevrisine çıkararak, tatbikat yaptığı öne sürüldü.

BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI KİM OLACAKTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını büyük ihtimalle 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan atanacaktı. İlçe belediye başkanlığına da geçmişte emekli olan Kurmay rütbeli iki Albay’ın getirilip, Valilik uhdesinde il jandarma komutanlığı buraya bağlanacaktı.

EMNİYETE ADANA’DAN GELECEKTİ

Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren’in yerine Adana’da görev yapan ancak Gaziantep’i çok iyi bilen bir Albay gelecekti. Böylece, Gaziantep şehri istenilen şekilde yönetilecekti.

GAZİANTEP MİT’İ DİRENİŞ GÖSTERDİ

Gaziantep MİT bölge müdürlüğünün 5. Zırhı Tugay yakınındaki yeni binasına gerekli müdahalenin yapılması için plan hazırdı. Ancak MİT müşteşarı Hakan Fidan’dan gerekli talimatı aldığı öğrenilen MİT Gaziantep bölge başkanlığı akşam saatlerinde tedbirlerini alarak olası saldırılara karşı hazırlıklarını tamamladı.

BAŞKAN ŞAHİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA

Saat 22.00’dan sonra İstanbul’da bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını takip etti. Ardından Atatürk Havalimanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelerek, darbecilerin Gaziantep planını bozmak için önemli yönlendirmeler yaptı.

TALİMATLAR TOPRAK’A


Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak’ı, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne gönderen Başkan Fatma Şahin 400 polisle operasyon emrini, bekleyin talimatını verdi. Toprak’la birlikte Genel Sekreter Yardımcısı Ali Arslan, Sezer Cihan ve Organize Sanayi Bölge Başkan Vekili Cengiz Şimşek’te vardı.

TUGAY KONTROLÜ KÖKEN VE ERMEYDAN’A


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken ve Basın Medya İletişim ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Fatih Ermeydan ise Tugay çevrisini belediye araçları ile sararak, çıkması muhtemel tank ve diğer araçları engellediler.

FADILOĞLU VE TAHMAZOĞLU PARTİDE

Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Özgüler ve Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Güzel’de teşkilat başkanları Halil Uğur ve Hakan Kurt’la irtibatlı olarak teşkilatların il başkanı Eyüp Özkeçeci ile birlikte koordinasyonları sağladılar.

MİLLETVEKİLERİ NEREDE?

Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve Mehmet Erdoğan Ankara’daydı. Hemen en çok izlenen haber kanalı A Haber’e canlı yayına katılarak ihtilalin gerçekleşmeyeceğini açıkladılar. Ankara’dan Gaziantep’e dönen milletvekilleri Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Nejat Koçer, Abdülkadir Yüksel hem Ankara, hem de Gaziantep’i idare ettiler.

GÜL VE ŞİMŞEK’İN GÖREV BÖLÜMÜ

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül Ankara’da genel merkezdeki direnişin önderiydi. Genel merkezi bırakmadı ve yönlendirmeyi sağladı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’te Gaziantep’i yönlendirerek koordinasyonu sağladılar.

VALİ YERLİKAYA ASLANLAR GİBİ

Her sözünde Gaziantepliden daha çok Gaziantep’in çıkarlarını koruduğunu gördüm. Vali Yerlikaya, aslanlar gibi darbecilerle mücedele etti. Emniyet Müdürü Gülveren’le el ele vererek, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ve beraber hareket ettiği subayların gözaltına alınmasını sağladı. Ayrıca il müftüsünü arayarak camilere talimat vermesi ve her yarım saatte bir sela vererek halkın birlikteliğe çağrılmasını istedi.

ALBAY ÇAKMAK SAĞLAM DURDU

Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak ile birlikte hareket ettiler. Kalkışmacılar Jandarma Genel Komutanlığını ele geçirerek, üst bölgesi yapmalarına rağmen Gaziantep il Jandarma Komutanlığı görevini layıkıyla yerine getirdi.

KONUKOĞLU-BARTIK-TİRYAKİOĞLU

Bu esnada Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’ da darbeye karşı koyanların yanında yer alarak duruşlarını gösterdiler.

BİR DAHA OLMASIN

Benim dileğim Allah bir daha böyle günleri bize yaşatmasın ve ordu üzerinden milletin iradesini hiçe sayarak, yönetime el koymak isteyenlere yargı gereken cezayı versin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.