15 Temmuz, Gazetecilik, Arazi olanlar, Arazide olanlar....!

15 Temmuz, Gazetecilik, Arazi olanlar, Arazide olanlar....!
15 Temmuz, Gazetecilik, Arazi olanlar, Arazide olanlar....!

15 Temmuz Cuma günü.
Saat 20.20.
Ankara'da uçaklar alçaktan uçuyor.
İstanbul'da köprüler kapatılıyor.
Meclis Bombalanıyor.
O anda kimsenin ne olduğundan haberi yok, neler olduğunu ve olacağını kimse bilemiyor.
Saat 21.00'e doğru Raci abi aradı, " Kenan Ankara ve İstanbul'da durum karışık ve kritik herkes bir şeyler söylüyor, ne olduğunu bilen yok, beni al televizyona geçelim " dedi.
Bende hemen Raci abiyi alarak TV'ye geçtik. O esnada Erol abi düğünde kendiside telefon trafiğinde yakın dostu ve arkadaşı Hanefi Avcı ile konuştu, bir darbe havası olduğunu belirterek düğünü yarıda kesti ve televizyona geldi.
Hemen üçlü bir istişare ve konsessüs ile teknik ekibi oluşturduk, alt yapıyı sağlayarak biz. Tugay, Adliye, Ak Parti teşkilatları, Valilik, Belediye ve Emniyet binalarını, demokrasi ve suburcu meydanlarını gezerek yeniden televizyona döndük.
Bu arada hepimiz İstanbul, Ankara, Emniyet, Mit'ten, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ile telefon trafiği sonrası yayına hazırlandık.
Daha kimse ne olduğunu bilmeden, darbe bildirisi Tv'de yayınlanmadan biz başladık yayına.
İngilizler şöyle der ;
" Someone who thinks the end can not be a hero "
Yani ;
Sonunu düşünen kahraman olamaz
Biz Erol Maraş ve Raci Dölek ile birlikte şehrin son durumunu, meydanları, bürokrasiyi ve gözlemlerimizi canlı yayında anlatmaya başladık. Bu esnada telefonla ulaşabildiğimiz milletvekilleri, belediye başkanları, Vali, Kaymakamlar, bürokratlar ile canlı yayınlar yaptık.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i tam olayların göbeğinde İstanbul Atatürk Havalimanında bulduk, onun sesinden Gazianteplilere mesajını yayınladık.
Sonra darbe bildirisi TRT ekranlarından okundu, biz ise yerel bir tv olarak karşı darbe bildirisini sivil iradenin sesini yayınladık.
Türksat bombalanana kadar canlı yayın yaptık. Bu esnadan ailelerimizden telefonlar geldi, millet korkuyor, siz televizyondasınız allah esirgesin diye dualar ettiler.
Gece yarısından sonra Tugay'ın önü iş makineleri ve otobüsler, meydanlar insanlar ve türk bayrakları ile dolunca biz sabaha karşı huzurla ama bir o kadar da gururla arazide aslanlar gibi, korkmadan, cesurca ve tarihe not düşen bir gecede yayınımızı sabaha karşı noktaladık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.