Adalet Bakanı Gül “ Basında İlanlar Kalkmayacak”

Adalet Bakanı Gül “ Basında İlanlar Kalkmayacak”
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gazetelerde çıkan mahkeme ilanlarının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusuna açıklık getirdi. Gül: “ Bu konuda icra ilanlarının ya da diğer kararların gazetelerde ilanı hususunda ikinci yargı paketinde herhangi bir düzenlememiz söz konusu değil” dedi. Bu konuda açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan da bakana teşekkürlerini bildirdi.

Uzun bir süredir kamuoyunda gazetelerde mahkeme ilanları yayınlanmayacak iddiası dolaşıyordu. Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Mahkeme ilanlarının gazetelerde yayınlanmasından vazgeçilip geçilmeyeceğine" ilişkin soru üzerine, "Bu konuda icra ilanlarının ya da diğer kararların gazetelerde ilanı hususunda ikinci yargı paketinde herhangi bir düzenlememiz söz konusu değil. Sadece elektronik ortamda ilanların yayınlanması, çünkü elektronik ortamda yayınlandıktan sonra belli ortamlarda hem satışın hem sürecin hızlanmasıyla ilgili reform düşünüyoruz ama onun ötesinde gazetelerin yaptığı yayınlar devam edecek, bu konuda farklı bir düzenleme söz konusu değildir." diye konuştu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan “ Adalet Bakınımız Sayın Abdülhamit Gül yerel medya dostudur, Sayın Bakan, ekonomik anlamda sıkıntılar yaşayan yerel medyaya sahip çıkmıştır. Kendisine teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.