Soğuk Lipoliz Nedir, Uygulandığı Bölgeler?

Soğuk Lipoliz Nedir, Uygulandığı Bölgeler?
Soğuk Lipoliz; cerrahi bir yöntem gerektirmeyen ve oldukça güvenilir bir vücut şekillendirme prosedürüdür.

Fazla kilolardan rahatsız olan kişilerin son dönemlerde sayısı sürekli artmaktadır ve bu sorunu yaşayan kişi sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle hem cerrahi hem de diğer tavsiye edilen zayıflama yöntemlerine (diyet, spor egzersizleri) çok büyük önem verilmektedir. Fakat profesyonel yardıma ihtiyaç duymadan da fazla kilolardan kurtulabilen birçok kişi olmaktadır. En fazla yağ birikimi olan ve genel olarak yağlardan kurtulmak istenilen bölgeler ise karın, gıdı, çene ve kalça bölgesidir. Bu biriken yağlardan kurtulmak isteyen kişiler, riskli cerrahi bir işlem gerektiren ameliyatlar yerine Soğuk Lipoliz uygulamasını tercih etmektedir. Coolsculpting olarak geçen Soğuk Lipoliz uygulaması sayesinde oldukça kısa süreç gerektiren bu işlem sayesinde inatçı yağlardan tamamen kurtulmak mümkündür.

Soğuk Lipoliz nedir? diye soran kişiler için, Soğuk Lipoliz; cerrahi bir yöntem gerektirmeyen ve oldukça güvenilir bir vücut şekillendirme prosedürüdür. Yağ hücreleri tahribatı sonrasında, yağ hücreleri öldürülür ve daha sonra doğal olan idrar veya karaciğer yardımıyla vücuttan atılır. İşlemin uygulanmasından birkaç gün sonra ise etkiler yavaşça görülmeye başlanır. Ancak kesin bir sonuç alabilmek için 1 ile 6 ay kadar beklemeniz gerekir.

Soğuk Lipoliz Yönteminin Uygulandığı Bölgeler

KarınKarın yan yağlarıBacak içiBasenSırtKalçaDiz üstüDiz iç kısmıBaldırKolBacak

Cerrahi bir müdahale olmadan yapılan Soğuk Lipoliz yönteminin uygulanabildiği birçok bölge olmaktadır. Bu sayede fazlalık yağlarından kurtulmak isteyen kişilerin tercih ettiği bir yöntemdir. Yöntemin uygulanabildiği bölgeler aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

Soğuk Lipoliz Yönteminin Yan Etkileri Var mıdır?

Soğuk Lipoliz zararları olmamaktadır. Ancak Soğuk Lipoliz yan etkileri hastanın hassasiyetine bağlı olup nadir görülen etkilerdir. Her ne kadar kullanılan cihazlar FDA onaylı olsa da hastanın hassasiyetine göre hastalarda geçici olarak;

İshalKaşıntıAğrıKrampKızarıklıkKaslarda Sertleşme OlmasıUygulanan bölgede su toplaması

Gibi yan etkiler olmaktadır. Ancak bu yan etkiler oldukça kısa bir süre içerisinde kaybolmaktadır. Uygulama esnasında uzman doktorunuz tarafından analizi yapılan ve tespit edilen uyuşukluk ve kızarıklık gibi durumların olması oldukça normaldir. Uzman bir doktor eşliğinde uygulanan yöntemin hiçbir şekilde zararı yoktur.

Gereksiz Yağlardan Kurtulmanın Yöntemi Soğuk Lipoliz’in Avantajları Nelerdir?

Soğuk Lipoliz oldukça tercih edilen bir tedavi yöntemi olarak birçok avantaja sahip olmaktadır. Soğuk Lipoliz uygulandığı sırada ciltte herhangi bir zarar meydana gelmez. Komplikasyon oluşumu için zaman ayrılmasına gerek yoktur. Oldukça kısa süren Soğuk Lipoliz yöntemi ile kişiler, günlük yaşantılarına dönebilmektedirler. Ancak bu süre boyunca bol su tüketmeleri gerekir. Ayrıca uygulama etkisini yavaşça gösterir. Bu yöntem sayesinde tekrardan kilo alma ihtimaliniz oldukça düşürülür.

Cerrahi bir işlem gerektirmiyor.Acısı ve ağrısı olmadan çok hızlı sürede kısa sonuçlar verir.Kalıcı bir çözüm sunmaktadır.Yağ hücrelerinin dondurulup parçalanmasını sağlar.Lenf sistemi ile atılıyor.Uygulama sırasında istenilen bölgeye yerleştirildiği an uygulama başlarApoptotik yağ hücreleri yok edilmektedir.Öldürülen yağ hücreleri vücuttan uzaklaştırılır ve kas dokusu üzerindeki yağDokusunda incelme gerçekleşir.Yağ dokusu zararsız bir şekilde azalıyor.

Yukarda sayıldığı gibi sağladığı pek çok avantaj sayesinde birçok kişi Soğuk Lipoliz yöntemini zayıflamak amacıyla tercih etmektedir.

Bölgesel olarak fazlalık yağlarından şikâyetçi olan kişiler, modern teknolojinin kullanıldığı ve geleneksel yöntemlere göre daha kesin sonuçların ortaya çıktığı Soğuk Lipoliz uygulamasını tercih etmektedirler. Coolsculpting uygulaması yaptırmak isteyenler https://www.coolclinic.com.tr/web sitesini ziyaret edebilirler. Site ziyaretinde Soğuk Lipoliz yöntemi hakkında merak ettiklerinizi sorabilir ve randevu alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.