Vakıfbank Ekspertiz Ücretleri

Vakıfbank Ekspertiz Ücretleri
Vakıfbank Ekspertiz Ücretleri

Eğer bir ev almaya karar verdiyseniz ve bu ev için kredi kullanmanız gerekiyor ise Vakıfbank size yıllardır vakıf kültürüne tam uyarak çalışmalarına devam etmektedir.

Her bankada olduğu gibi Vakıfbank ekpertiz ücretleri uygulaması bulunmaktadır.

Ekspertiz Ne Demektir?

Almaya karar verdiğiniz gayrimenkul ile ilgili olarak bütçenizdeki eksiği kapatmak için Bankalara başvururuz. Bu durumda Banka almayı düşündüğünüz gayrimenkulün değerinin doğruluğunu bulmak adına Sermaye Piyasası Kurulunun belirlediği şartlar ve yetkilendirdiği kişilere ekspertiz raporu hazırlatır.

Ekspertiz Raporu Hazırlama Kuralları Nelerdir?

1) Pazar

Bir mülkün bulunduğu bölge, şehir, mahallede yer alan mülklerin ortalama bir değerleri bulunmaktadır. Mülkün bulunduğu konum değerini direkt etkileyen bir faktördür.

2) Karşılaştırmalı Değer

Mülkün pazarı bulunduktan sonra o pazar içerisinde mülke eş değer özellikte bulunan diğer mülkler tespit edilir. Bu eş değer mülkler ile küçük farklar karşılaştırılır. Buna göre değer belirlenir.

3) Mülkiyet Durumu

Mülkün bulunduğu arazinin durumu, mülkün olumlu özelliklerinin fazlalığı fiyat tespitinde daha fazla değer kazanmasına sebep olmaktadır.

4) Amortisman Değeri

Mülkün amortisman değeri pazarda bulunan eşdeğer özellikli mülklerin kira bedelleri bulunarak hesaplanmaktadır. Pazarın amortisman değeri pazar ortalaması altında olması gene satış fiyatını olumlu olarak değer kazandıracak bir özelliktir.

5) İnşaat maliyet Yöntemi

Mülkün inşaat maliyeti özelliklerinin artması ile daha da artacaktır. Bu yöntem ile daha çok villa tarzı mülkler için kullanılmaktadır.

İşte yukarıda bulunan özellikler doğrultusunda hazırlanan resmi rapor kredi başvurunuzda Vakıfbank ekspertiz ücretleri başlığında bulunmaktadır.

Tüm bu işlemler yapılırken bu işleme nasıl bir ücretlendirme yapıldığını bilmeniz en doğal hakkınızdır. Vakıfbankta uygulanan sistemde farklılık göstermektedir. Bu farklılıklar şunlardır.

1) Konutun çok özel bir lokasyonda bulunması

2) Metrekare miktarının çok yüksek olması

3) Tarihi değer olması gibi durumlarda uygulanan liste fiyatından farklı fiyatlar uygulanmaktadır. Çünkü bu özelliklere sahip olan mülkler için ekspertiz raporu hazırlamakta daha zor olmaktadır.

Bu ekspertiz raporu ile birlikte sizin o mülk için herhangi bir kredi kullanıp kullanamayacağınız kararı verilir. Bundan sonra kişisel araştırmalar yapılarak alınacak kredi ile görüşmeler devam eder.

https://www.konuttakredi.com/vakifbank-ekspertiz-ucretleri/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.