"BİR DAKİKA BİLE GÖREVDE TUTULMAMALI'

"BİR DAKİKA BİLE GÖREVDE TUTULMAMALI'
"BİR DAKİKA BİLE GÖREVDE TUTULMAMALI'

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, Gaziantep'te bir cami imamının basına ve sosyal medyaya yansıyan bayram hutbesinde Türk tarihinde çok önemli yere sahip savaş ve zaferlerle ilgili kullandığı sözlere tepki gösterdi.

Yaşanan olayla ilgili bir kınama mesajı yayımlayan Filiz, "Bu tür provakatif ve art niyetli ifadeler, zaten gergin bir dönemden geçen Türk toplumundaki gerginliği daha da tırmandırmaktan başka bir şeye hizmet etmez. Adı geçen cami imamının sarf ettiği fitne içerikli sözlerin kabul edilecek hiçbir tarafı yoktur. Bundan sonra bir dakika dahi o görevde bulundurulmamalıdır" dedi.

Milletvekili Filiz, Şahinbey İlçesi'nde bulunan İyinacar Camii İmamının Ramazan Bayramı Namazı hutbesinde kullandığı sözlere büyük tepki gösterdi. Filiz, mesajında Camii İmamı F.Y.'nin hutbesinde, "Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. 1.İnönü'de şöyle zafer kazandılar, 2.İnönü'de böyle zafer kazandılar. Sakarya'da şöyle zafer kazandılar. Şöyle kahramanlık yapılmış, böyle kahramanlık yapılmış. Yunanlıları denize döktüler. Nerde döktüler. Hepsi yalan, keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı'yı daha sonra yeniden kurabilirdik " şeklindeki sözleriyle Kurtuluş Savaşı'nda verilen mücadeleyi küçümseyip, Şehitlerimizin ruhunu inciten, Türk Milleti'nin tarihini ve zaferlerini aşağılayacak şekilde akıl almaz ifadeler kullandığını anımsattı.

Filiz, adı geçen imamın bu sözleriyle neye veya kimlere hizmet ettiğini anlamanın güç olduğunu ancak kesin olan şeyin; imamın bu sözlerinin toplumu provoke etmekten başka bir niyet taşımadığını akıl ve izan sahibi herkesin anlayabileceğini belirterek şunları kaydetti:
"Kesinlikle iyi niyetle yapılmış bir konuşma değil. Bu ifadeler; Haddini, hududunu ve amacını aşan, art niyetli bir düşüncenin ürünüdür. 'Keşke Yunan Kazansaydı' zihniyetinin uzantısı olarak da değerlendirebileceğimiz ihanet ve kokuşmuşluk dolu bu kirli zihniyet; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı sırasında cephelerde 7 düvele karşı mücadele verirken, içerideki işbirlikçilerin sergilediği ihanet zihniyetinin devamı niteliğindedir. Bu tür insanlara asla fırsat ve meydan verilmemelidir. Hele de ülke olarak böylesi kritik bir süreçten geçerken asla müsamaha gösterilmemelidir. Ben bu olaya ne Diyanet İşleri Başkanlığı, ne Milli Savunma Bakanlığının ne de Sayın Cumhurbaşkanının hiçbir şekilde duyarsız kalmamaları gerektiğine inanıyorum. Bu akıl ve izandan yoksun sözde imamın biran önce camimizden uzaklaştırılması ve kamu görevinden men edilmesini kamu vicdanının rahatlatılması açısndan elzem görmekteyim. Bu ve benzeri Yunan aşığı kişiler yunan megalo ideasının bir maddesini ihtiva eden fikirlerini gitsin yunanlılara anlatsınlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.