SÜPER LİG ŞAMPİYONU BAŞAKŞEHİR

SÜPER LİG ŞAMPİYONU BAŞAKŞEHİR
Süper Lig 2019-2020 sezonu şampiyonu Medipol Başakşehir oldu.

Trabzonspor'un mağlubiyetiyle şampiyonluğunu ilan eden Medipol Başakşehir, Hes Kablo Kayserispor'u 1-0'lık skorla devirdi.

Süper Lig'in 33. haftasında Medipol Başakşehir sahasında Hes Kablo Kayserispor ile karşı karşıya geldi.

Ev sahibi ekip, iki kez elektrik kesintisi nedeniyle dakikalarca duran karşılaşmayı 19. dakikada Mahmut Tekdemir'in attığı golle 1-0 kazandı. Turuncu Lacivertliler, 36. dakikada Edin Visca ile bir de penaltı atışından yararlanamadı.

Trabzonspor'un İttifak Holding Konyaspor'a yenilmesiyle şampiyonluğunu ilan eden Medipol Başakşehir, bu sonucun ardından 69 puana ulaştı. 17. sıradaki Hes Kablo Kayserispor ise 32 puanda kaldı.

Altıncı farklı şampiyon

Medipol Başakşehir, Süper Lig tarihinin 6. şampiyonu olarak adını Türk futbol tarihine yazdırdı.

Süper Lig'in 61 yıllık tarihinde bugüne kadar yalnızca 5 farklı takım şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor, şampiyonluğa uzanan takımlar olmuştu.

Turuncu-lacivertli ekip, Süper Lig'de bu unvana sahip 6. takım oldu.

Okan Buruk'tan tarihi başarı

Medipol Başakşehir'i şampiyonluğa taşıyan Okan Buruk, hem futbolculuğu hem de teknik direktörlüğü döneminde Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan 5. isim olarak tarihe geçti.

Süper Lig tarihinde hem futbolculuğu hem de teknik adamlığı döneminde şampiyonluk sevinci yaşayan 4 isim Şenol Güneş, Ertuğrul Sağlam, Aykut Kocaman ve Hamza Hamzaoğlu olmuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.