Reklamsız Başkan Fadıloğlu nasıl seçildi..?

Reklamsız Başkan Fadıloğlu nasıl seçildi..?
Reklamsız Başkan Fadıloğlu nasıl seçildi..?

Türkiye’nin en etkili araştırma şirketinin yaptığı ankette yüzde 54,2 oy oranı ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin En Başarılı Büyükşehir ilçe Belediye Başkanları sıralamasında 5. sırada yer alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep’i yine gururlandırdı.

Anket şirketi çok yönlü yaptığı araştırmada sağlık, spor, eğitim, sosyal etkinlikler, imar, altyapı ve bunun gibi maddelerde halkın görüşüne başvurdu ve bölgede en başarılı isimler arasında Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun adı ilk sıralarda yer aldı. Fadıloğlu, Gaziantep’in köklü bir ailesinin evladıdır ve siyasette olduğu kadar ticarette de başarılı bir aileden gelmektedir. 1964 doğumlu ve 3 çocuk babası Fadıloğlu, Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Serbest Bölge Yönetim Kurulu üyeliği, Gaziantep Spor Kulübü delegeliği, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliği, TOBB Genel Kurul Delegeliği ve Kent Konseyi İmar Komisyon üyeliği görevlerinde bulundu.

Siyasete aktif olarak AK Parti ile başlayan ve teşkilatta çeşitli kademelerde Mahalle Temsilciliği, İl Delegeliği, İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Yürütme Kurulu Üyeliği, İl Sekreterliği, İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yerine getirdi. 2004 yılında yapılan yerel yönetim seçimleri sonrası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı yaptı ve 29 Mart 2009 yerel yönetim seçimlerinde Şehitkamil Belediye Başkanı seçildi. Üçüncü dönem Şehitkamil Belediye Başkanlığı görevini sürdürmekte olan Rıdvan Fadıloğlu, reklam ve tanıtıma çokta önem vermeyen bir Belediye Başkanı olarak tanınıyor. Sohbetlerinde sürekli, ‘Arkadaşlar işin reklamı çokta önemli değil. Biz bu göreve millete hizmet için geldik. Yaptığımız hizmeti Hakk bilsin yeter. Biz kimsenin hakkına el uzatmadan hakkaniyet ölçüsünde ikimizi yapalım’ şeklinde söylemlerini kimse inkar edemez.

Fadıloğlu’nun bu başarısı her zaman belirttiği gibi kendi başarısı değil ‘Belediyecilik ekip işidir’ sözünü de tamamlar gibi. Başkan Yardımcıları’ndan en eskisi 11 yıldır tüm hizmetlerin altında imzası olan İnşaat Mühendisi Murat Özgüler ve diğer Başkan Yadımcıları da bu başarının mimarlarındandır.

Yol açma çalışmaları ile kırsal mahallelerin takdirini kazanan, spora verdiği destek ile değişik spor dallarında başarılara imza atan, eğitime desteği ile imkansız binlerce öğrenciye bir üst kademeye çıkma fırsatı sağlayan, vatandaş odaklı kentsel dönüşüm çalışamları Cumhurbaşkanı Recep tayyip erdoğan tarafından takdir edilen, ağaçlandırma, yol, altyapı hizmetleri ve sosyal belediyecilik adına yapılan yüzlerce çalışma elbetteki karşılıksız kalmadı.

Reklamı sevmeyen Başkan olarak bilinen, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibinin başarılı çalışmalarını ORC Şirketinin anketi vatandaş tarafından tescil edildi. Ama madalyonun öteki yüzüne de bakmak istiyorum. Eğer Şehitkamil Belediyesi, reklama, tanıtıma yönelik çalışmalar ile sürekli gündeme gelseydi ve kamuoyunda etkinliğini arttırsaydı acaba hangi sırada yer alırdı. Bence ilk sırayı kimseye kaptırmazdı İlçe Belediyesi olarak. Ben özet olarak Türkiye’deki bazı illerden büyük olan ilçenin çalışmalarının diğer Belediyelere örnek olmasını umuyor, sayın Rıdvan Fadıloğlu ve başarının mimarı çalışkan ekibine Gaziantep’li olarak Şehitkamil’li olarak gurur duyduğumu vurgulayarak teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.