EVİM’lerde saadet zinciri iddiası... Korkutan EVİM şirketleri

EVİM’lerde saadet zinciri iddiası... Korkutan EVİM şirketleri
EVİM’lerde saadet zinciri iddiası... Korkutan EVİM şirketleri

Türkiye’de 1991 yılında ekonomik şartlarında konut almanın zor oluşunu göz önüne alan bir çok iş insanı Evim şirketleri kurarak, vatandaşın daha kolay ev alma imkanı sağlarken, şu an 500 bin insan fazla olan birikimlerini Evim şirketlerin yatırdığı ortalama en az 150 Bin TL’den konut uman bu insanlar havuza koydukları nakdi teminat miktarının da 400 Milyarı aştığı öne sürüldü. Ticaret alanında Anonim şirket statüsünde faaliyet yapan ve 50’ye yükselen Evim şirketlerinin bir çoğunun doğal olarak “Kuzu postu giymiş kurtlar çemberine” girmesinden vatandaşların korkması gerektiği ileri sürüldü. Evim şirketlerinin çoğunun ekonomik alt yapısının gerçek olup olmadığını araştırması gerektiği ifade edildi.

Son günlerde hem Türkiye geneli, hem de Gaziantep’te “Evim” şirketlerinin sayısı hızlı bir şekilde arttığı dikkat çekerken, bazı hukukçular, Evim şirketlerinin saadet zincirine dönmemesi için devletin gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyleyerek, “Son günlerde bakıyoruz her yer de Evim şirketleri kuruluyor. Bu şirketlerin bir kısmı gerçekten de bu işi hukuk kurulları içinde yaparken, bazıları da saadet zinciri kurarak vatandaşa büyük bir darbe planı yapıyorlar. O nedenle bu şirketlerin gerçekten de çok kısa süre içerisinde ev ve araba işleri yapıyorlar. Vatandaşların mağdur olmaması için bu şirketlerin araştırılarak bu işe girmeleri gerekiyor” dediler.
GAZİANTEP’TE KAÇ EVİM VAR?
Gaziantep’te genellikle eski hükümet konağının olduğu yerde 20’ye yakın Evim işi yapan şirket bulunurken, diğer yerlerde modern binalarda bu işi yaptıkları ileri sürüldü.
EVİM ŞİRKETLERİNİN MAL VARLIKLARINA BAKILSIN
Hem Türkiye geneli, hem Gaziantep’teki Evim işi yapan şirketlerin mal varlıkları ile ortakların ekonomik durumlarının araştırılması gerektiğini söyleyen bazı hukukçular “Türkiye’de kanunların boşluklarından yararlanarak bu işleri yapıyorlar. Kesinlikle bu şirketlerin mal varlıkları ile şirket ortaklarının araştırılması gerekiyor. Mağduriyet yaşanmaması için mutlaka bunu yapsınlar.” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.