Katar ETİMİZİ YEDİ'¦

Katar ETİMİZİ YEDİ'¦
Katar ETİMİZİ YEDİ'¦

Gaziantep'te kesim yapan esnaf ile kasaplar büyük sıkıntı içine girdi. Canlı hayvan ihracatının artması nedeniyle kesim için küçükbaş hayvan sayısı yok denecek kadar düşerken, fiyatların artması an meselesi'¦

Gaziantep Kasaplar ve Celepciler Odası Başkanı Eyyüp Maydanozoğlu, ihracat nedeniyle canlı hayvan fiyatlarının taban yaptığını ve kesim yapan esnafın yarın itibariyle kesimi durduracaklarını söyledi.

KESİM DURACAK
Bir zamanlar bölgenin en önemli canlı hayvan kesim merkezi olarak bilinin Gaziantep, şu günlerde kasapların en durgun olduğu döneme girdi. Et hali ve birçok bölgeye et vermemek için karar alan kesimcilerin çözüm arayışları sürüyor.

BAŞKAN UYARDI
Canlı hayvan ihracatından dolayı canlı piyasasının yükseldiğinin belirten, Gaziantep Kasaplar ve Celepciler Odası Başkanı Eyyüp Maydanozoğlu, "Kesim yapmak için hayvan bulamıyorum. Bulursak fiyat çok yüksek. Kasap toptancısına ve perakendeciye kesim için acil bir yöntem bulunmalı. İhracata sınırlama getirilmeli veya büyük çoğunluğu Katar'a yapılan canlı hayvan ihracatında Türkiye'nin ve bölgenin tüketimi göz önüne alınarak hareket edilmeli. Yoksa artan fiyatların önüne kimse geçemez ve et yemek vatandaşa hayal olur" diye konuştu.

BAKANLIĞA GİDECEKLER
Kesimhanelerin işlerinin yok denecek kadar düştüğünü belirten Başkan Maydanozoğlu, 'Tarım Bakanlığı nezlinde gereken girişimleri oda olarak yapacağız. Konuyu tüm ayrıntılarıyla anlatarak ihracatın belli kısmının bölgede kalmasını isteyeceğiz. Çünkü biz kendi esnafımız ve dolayısıyla halkımızın et yeme özgürlüğünü savunmamız lazım. Elimizden geleni yapacağız" diye sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.