MİLLETVEKİLİ FİLİZ'DEN KINAMA!

MİLLETVEKİLİ FİLİZ'DEN KINAMA!
MİLLETVEKİLİ FİLİZ'DEN KINAMA!

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, Gaziantep'te son bir hafta içerisinde sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarla nedeniyle kınama mesajı yayımladı.

Filiz, saldırıların hiçbir mazeretinin olamayacağını, faillerin yasalar çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğini belirtti.

Mesajında ülkemizde son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik hasta ve hasta yakınları tarafından gerçekleştirilen saldırılarda gözle görülür bir artış yaşandığını dikkat çeken Milletvekili Filiz, "Sağlık Bakanlığı kayıtlarına göre, Türkiye'de her saat başı bir sağlık çalışanı hasta veya hasta yakınlarının sözlü ya da fiili şiddetine maruz kalıyor. Görevi başındaki sağlık çalışanına sebebi her ne olursa olsun saldırıda bulunanlar yasalar çerçevesinde en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Aksi halde bu şartlar altında can güvenliği olmadan sağlık çalışanlarının düzgün hizmet vermelerini bekleyemeyiz" dedi.

Filiz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet toplumsal bir yaraya dönüşmüş durumda. Gün geçmiyor ki ülkemizin bir köşesinden şiddet haberi gelmesin. Sağlık Bakanlığının kayıtlarına göre ülkemizde her saat başı bir sağlık çalışanı sözlü ya da fiili şiddete maruz kalmakta. Son bir hafta içerisinde Gaziantep'te sağlık çalışanlarına yönelik ardı ardına 2 saldırı gerçekleşti. Tek gayeleri, insanları sağlıklarına kavuşturmak olan ve bunun için olağanüstü gayret sarf ederek büyük fedakârlıklarda bulunan, doktor, hemşire, hasta bakıcı ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddet azla mazur görülemez, görülmemeli. Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli doktor ve acil servis görevlilerine yapılan saldırıyı ve 25 Aralık Devlet Hastanesi Göz Doktoru Kutlay Kandemir'e yapılan bıçaklı saldırıyı şiddetle kınıyor, bu tür olayların bir daha gerçekleşmemesi temennisiyle saldırıya uğrayan tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.