Marka baklavacılar 100 TL'ye koşarken, Hacı Şemsettin lokma fiyatına baklava satıyor!

Marka baklavacılar 100 TL'ye koşarken, Hacı Şemsettin lokma fiyatına baklava satıyor!
Marka baklavacılar 100 TL'ye koşarken, Hacı Şemsettin lokma fiyatına baklava satıyor!

Gaziantep'teki marka baklavacılar ile Şanlıurfalı baklavacı Hacı Şemsettin arasında fiyat farkları arasında büyük uçurum bulunduğu belirtilirken, vatandaşlar "Ya Hacı Şemsettin Baklavalarında bir sorun var, yada Gaziantepli marka baklavacılarda fahiş fiyat uygulayarak çok büyük kazanç elde ediyorlar" dediler.

GAZİANTEP 100'E, URFA 23'E SATIYOR
Son günlerde Gaziantep'te marka baklavacılar ile Şanlıurfalı baklavacı Hacı Şemsettin arasında büyük bir rekabet olduğu, Gaziantep'teki baklavacılar fıstıklının kilosunu 100 TL'ye, Havuç dilimini 110 TL'ye, Fıstıklı Sarmayı 120 TL'ye satarken, Hacı Şemsettin Baklavacısı Cevizli Baklavanın kilosunu 15 TL'ye, iri fıstıklı baklavanın kilosunu 23 TL'ye, Havuçdilimini 27 TL'ye, fıstıklı sarmayı 33 TL'ye sattıkları öğrenildi.

HACI ŞEMSETTİN BAKLAVACISI GÜNDE GAZİANTEP'E 2 TIR BAKLAVA SATIYOR
Gaziantep'te 4 şubesi bulunan ve baklavayı da Şanlıurfa'da üreten Hacı Şemsettin Baklavaları, toptan olarak Gaziantep'te birçok semtlerde bulunan baklavacılara günde 2 tır baklava sattığı öne sürüldü.

O ZAMAN MARKA BAKLAVACILAR PARA BASIYOR
Gaziantep'teki marka baklavacılar sürekli malzeme fiyatlarının arttığını iddia ederek, para kazanamadıklarını belirterek zam yaparak baklavanın fiyatını 100 TL'ye kadar çıkarttıkları söylenirken, ürettikleri baklavalar çok kaliteli olduğundan dolayı fiyatlarının normal olduğunu iddia ediyorlar.

HACI ŞEMSETTİN BAKLAVASININ "KALİTELİ KALİTESİZ" TARTIŞMASI BAŞLADI
Şanlıurfalı Hacı Şemsettin Baklavalarının ucuz fiyat olmasının nedeni, kullandıkları malzemenin kalitesiz olduğunu iddia eden Gaziantepli marka baklavacılar; "Bizim yaptığımız araştırmada 23 TL'ye fıstıklı baklavanın olması mümkün değildir. Kalite kontrolü yapılması gerekiyor. Biz kaliteli malzeme kullandığımız için fiyatımız çok yüksek değildir. Hem bizim baklavalarımızı hemde Şanlıurfalı baklavacıların baklavalarının alınarak incelenip, Tarım Müdürlüğü Gıda Kodeksine uygun olup olmadığını ve fiyat konusunda da Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü, Zabıta Daire Başkanlığı ve Baklavacılar Odası'nın incelemesini ve denetlemesini istiyoruz" dediler.

HACI ŞEMSETTİN TOPTANDAN KAZANDIĞINI İDDİA EDİYOR
Şanlıurfalı baklavacı Haci Şemsettin, Türkiye genelinde adeta baklava satma rekorları kırdığı öne sürülürken, sattığı baklavarın hem kaliteli, hemde fiyatının uygun olduğunu ve vatandaşların baklava yemesi için az kar ile toptan satarak, sürümden kazandığını ileri sürdüğü söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.