İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk öğrencilerini bekliyor

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk öğrencilerini bekliyor
İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk öğrencilerini bekliyor

MEB ve İTÜ arasında imzalanan protokol kapsamında yeni döneminde eğitim öğretim faaliyetlerine başlamaya hazırlanan "İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi", 2019-2020 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerine merhaba diyecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğinde 2023 eğitim vizyonu kapsamında kurulan "İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi", 2019-2020 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini bekliyor.

MEB ve İTÜ tarafından imzalan protokol kapsamında İstanbul'daki Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kampüsü'nde yapım ve hazırlık çalışmaları sürdürülen lise, yeni dönemde eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak.

"Bilişim teknolojisi", "biyomedikal cihaz teknolojileri", "elektrik elektronik teknolojisi" ve "denizcilik" olmak üzere 4 alanda mesleki ve teknik eğitim verecek okulda, derslere lise öğretmenlerinin yanı sıra İTÜ öğretim üyeleri de girecek. Ayrıca, öğrencilere ilk yıl İngilizce hazırlık eğitimi alma imkanı da sağlanacak.

MEB'in son LGS sonucuna göre başvuru formunda İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için 3 sınıf ve 90 öğrenci kapasiteli kontenjan belirlenirken, bu tercihin son güne kadar değişebileceği öngörülüyor. Lise, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde meslek sahibi olmak isteyen gençlere kapılarını açacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.