Naksan’ın kayyumu Birlik’in bağlantı açıklaması... Benim Arslantaş’la bağlantım yok

Naksan’ın kayyumu Birlik’in bağlantı açıklaması... Benim Arslantaş’la bağlantım yok
Naksan’ın kayyumu Birlik’in bağlantı açıklaması... Benim Arslantaş’la bağlantım yok

Naksan Holding kayyumluğuna TMSF tarafından atanan Mahmut Birlik, benim hiç bir zaman ne FETÖ ile ne de Uyuşturucu kaçakçısı olduğu iddia edilen Halil Arslantaş’la hiç bir bağlantısı olmadığını açıkladı. İşte açıklamasının tamamı;

“Kamuoyunun bilindiği üzeri Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının 04/08/2016 tarih ve 2016/17091 soruşturma sayılı yazısı ile FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye olma, 6415 sayılı Terörizm Finansmanı hakkında Kanuna muhalefet, TCK’nın 282. Maddesinde Düzenlenen Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, 213 sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında NAKSAN HOLDİNG A.Ş ve bünyesinde bulunun şirketlere Gaziantep 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin 03.08.2016 tarihli 2016/5027 D. iş sayılı kararı ile kayyım atanmıştır. Akabinde söz konusu kayyımlık yetkisi TMSF’ye devrolmuştur.

06.07.2020 tarihli www.olaymedya.com adlı internet sitesinde verilen “Bataklık Naksan’a sıçradı… Birecik bağlantısı var mı?” başlıklı haber ve devamında TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu)’nin yönetim kayyımı olduğu Naksan holding ve yönetim kurulu üyeleri haberle alakasız bir şekilde anılmış olması sebebiyle kamuoyu yanlış yönlendirilmiş ve söz konusu haber kamuoyuna yanlış ifadelerle yansıtılmıştır.

Yapılan haber, Bataklık operasyonu şüphelisi ile Naksan arasında iddia edilen yazışmaların Naksan Holding’e TMSF’nin kayyım atandıktan sonra gerçekleştiği algısını yaratmıştır. Kamu görevi icra eden TMSF yönetimindeki şirket ve yöneticilerimizin söz konusu operasyonla hiç bir alakası bulunmamaktadır.

Ülkemizin en önemli ve güvenilir kurumlarından olan TMSF ( Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun adının gerçek dışı ve asparagas niteliğinde bir haberle sanki ilişikmiş gibi algı yaratacak şekilde habere konu edilmesi, internet ortamında haberlerin bu şekilde servis edilmesi TMSF’nin kamuoyundaki itibarını zedeleyeceği hassasiyetiyle haberi tekzip etme zarureti duymaktayız.

Finans ve ekonomi sahasında faaliyet gösteren Türkiye’nin güzide bir kamu kuruluşu olan TMSF ve Yönetim kurulu üyesi hakkında, “BATAKLIK OPERASYONU” ile ilgili bir konuda bu tür spekülatif haberler üretmek, gazetecilik etiği ile bağdaşmamaktadır.

Medya kuruluşunuzun internet sitesinde verilen haberin kurumumuz güncel yönetim kurulu ile bir ilgili varmış gibi lanse edilmesi tamamen asılsız olup, toplumda yanlış görüş ve kanılara neden olabilecek tarzda ifadelere yer verilmiştir. Söz konusu asılsız ve illiyetten yoksun, hiçbir gerçekliği olmayan anlatımların tamamı tarafımızca reddedilmektedir.

Basın özgürlüğü ancak haberin doğruluğunun kanıtlanabildiği durumlarda geçerlidir. İftira, şantaj ve nefrete yönlendiren asılsız haberler basın özgürlüğü ile açıklanamaz. 06.07.2020 tarihlerinde www.olaymedya.com internet sitesinde yayınlanan “Bataklık Naksan’a sıçradı… Birecik bağlantısı var mı?” başlıklı haberiniz gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür asılsız haberlerin terörle mücadelenin bir parçası olan TMSF şirket yönetimini sabote edeceği ve itibarsızlaştıracağı aşikardır. Doğruluğu ve doğrulana bilirliği kesinlikle olmayan haberler şirketimiz ve yönetiminin itibarına gölge düşürücü haberlere aracılık etmek bir basın kuruluşuna ve basın etiğine keminlikle yakışmamaktadır.

Türk Ceza Kanununa göre ırk, devlet, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefrete dayalı ayrımcılığı” suç saymıştır.
Bu nedenle kişileri aidiyetlerine ötekileştirmek nefret suçu oluşturmaktadır. 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un hükümlerine göre asılsız ve doğruluk payı bulunmayan içeriklerin kayıtsız şartsız tekzip edilmesini talep etmek de en doğal hakkımızdır.
“Kamu çıkarlarının gerektirdiği durumlar dışında, kişilerin özel yaşamlarının yayın konusu olamayacağı, haberlerin doğruluğuna emin olmadan yayınlanamayacağı, yanlış yayınlardan kaynaklanan cevap ve tekzip hakkına saygı duyulacağı…” Basın Mesleki İlkeleri ile Basın Konseyi Sözleşmesi esaslarındandır.

TMSF tarafından şirketimizin gelişmesine yönelik birçok ciddi adımlar atılırken bu tür gerçeği yansıtmayan asılsız haberlere meşgul edilmesi düşündürücüdür. Kamu kurumunca göreve getirilen yöneticiler hakkında ısrarla yalan ve maksatlı haberlere aracılık edilmesi ancak ve ancak şantaj saiki ile açıklanabilir. TMSF bünyesinde sıçrayışa geçen firmamızla ilgili algı operasyonları yapılması, bu haber çalışmasının iyi niyetli olmadığı göstermektedir.

TMSF yönetimindeki Naksan Holding gurubu Türkiye ve Gaziantep’in göz bebeği firmalarıdır.
Naksan Holding grubu hali hazırda 3500 kişiye istihdam sağlamaktadır. Yüzbinlerce müşterisi, tedarikçisi ve çalışanı bulunan Naksan Holding aleyhinde yapılacak yalan ve kasıtlı haberler ülkemizin milli menfaatlerini baltalatmaya yöneliktir. Şirketimiz hainliğe, bölücülüğe, hırsızlığa, haksızlığa, adaletsizliğe ve huzursuzluğa asla müsaade etmeyecektir. Millete mal olan bu şirketlerden hiç kimseye rant sağlanmayacaktır. Özellikle şirketimizin adının “Bataklık operasyonu” ile anarak ülkemizin ve şirketimizin itibarına saldırı içeren bu haberle ilgili her türlü adli ve cezai yaptırımlar içeren hukuki haklarımızı saklı tutuyoruz.

NAKSAN HOLDİNG OLARAK BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ DESTEKLİYORUZ. BU BAĞLAMDA HER TÜRLÜ İLKELİ ELEŞTİRİYE DE AÇIĞIZ. Ancak yalan yanlış yazıların ve maksatlı haberlerin yapılmaması konusunda haklı beklentilerimizin olması da en hukuki ve tabi hakkımızdır. Basın mensupları, ifade özgürlüğünün genel sınırlamalarına tabidir. İfade özgürlüğünün kullanımı kişilere bazı görev ve sorumluluklar yükler. Naksan Holding ailesini ve müşterilerini inciten, kurumsal itibarını zedeleyen okuyucu yorumlarının yayından kaldırılmasını, erişimin engellenmesini iş bu tekzip yazısının 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 9. maddesi gereğince tebliğden itibaren 2 gün içinde, 7 gün süreyle web sitenizin aynı yerinde aynı sayfada aynı sütunda ve aynı puntolarla yayınlanmasını talep eder, aksi halde ilgililer hakkında cezai ve hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine arz ediyoruz.

09.07.2020
Naksan Holding A.Ş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.