Konut Kredisi Çekmek Mantıklı Mı?

Konut Kredisi Çekmek Mantıklı Mı?
Konut Kredisi Çekmek Mantıklı Mı?

Ev satın almak isteyen insanların büyük kısmı konut kredilerinin faiz oranlarını merak ediyor. Bu yazımızda konut kredisi almak ne kadar mantıklı ve konut kredisi çekersek ileride ne gibi zorluklar yaşayabiliriz bunlardan bahsedeceğiz. Bildiğiniz gibi bankaların tamamı konut kredisi veriyor bu konuda herhangi bir sorun yok.

Konut kredisi çekerken ana sorun yüksek faiz oranlarıdır. Bu yüzden insanların büyük kısmı kredi çekmek yerine daha farklı alanlara yöneliyorlar. Çünkü çekilen kredilerin faiz oranları çok yüksek olduğu için satın alınan konutların değerinin üzerinde bir ücret ödenmesi söz konusu oluyor. Bir de banka kredilerinin aylık olarak satılması ya da birkaç ay üst üste ödenmemesi gibi durumlarda aşırı derecede faiz işlenmesi gibi durumlarda söz konusu olabiliyor. Bu gibi durumlarda ise yapılacak şeyler son derece basit ya çok hızlı bir şekilde kredi borçlarımızı kapatmak ve taksitlerinizi düzenli bir şekilde ödemek ya da satın almış olduğunuz konutun elinden evimizden gidişini izlemek olacaktır.

Konut kredisi çekmek şu an için çok mantıklı değil. Artan faiz oranlarının düşmesini beklemek ve buna oranla takipte kalmak gerekiyor konut kredisi çekmeden önce açıkçası her bankanın şubesine giderek yetkili kişilerden bilgi almak ve sonrasında işlem yapmak da bir diğer akıllıca yöntem olacaktır. Kesinlikle yapılması gereken şeylerin başında araştırmak geliyor. Bu konuda bankalarla birlikte çalışmalı ve müşterisi olduğunuz bankalara giderek konut kredisi faiz oranlarını sorgulamalısınız. Ayrıca ödeme seçeneklerini ve kaç ay faiz ile ödeme yapacağınızı da çok iyi belirlemeniz gerekiyor bütçenizi aşmadan yapacağınız ödemeler doğrultusunda konut kredisi mantıklı olabilir ancak bütçenizi aşacak ve sizi zor durumda bırakacak konut kredisi çekerseniz devam eden süreçte zorluklar yaşayabilirsiniz. Çünkü ödeme süreci 5 ile 10 yıl arasında olacağı için ödemelerin aksamaması gerekmektedir.

Konut kredisi çekmeden önce her bankanın ne kadar faiz oranı belirlediğini ve ödeme seçeneklerinin çok iyi belirlenmesi gerekiyor kesinlikle konut kredisi çekeceksiniz acele etmeden her banka ile görüşerek karar verin.

https://www.birevim.com/

https://www.birevim.com/faizsiz-ev.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.