Gaziantep'e özel uygulama mı geliyor? Bakan ne dedi?

Gaziantep'e özel uygulama mı geliyor? Bakan ne dedi?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir TV programında merak edilen soruları yanıtladı. Selçuk, okullarla ilgili Gaziantep gibi riskli olan illerde özel uygulamaya gidilebileceğinin sinyalini verdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılına dair 81 ile gönderdiği genelge ile okulların 31 Ağustos 2020'de açılacağı 18 Haziran 2021'de kapanacağını duyurmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise bu akşam katıldığı bir TV programında okulların açılacak olmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Sürekli Bilim Kurulu ile istişare halinde olduklarını belirten Bakan Selçuk "Hiçbir çocuğumuzun riske gireceği bir duruma asla müsaade etmeyiz. Çocuklarımızın sıkıntı yaşayacağı bir duruma onları sokarak ülkede karmaşa oluşturabilecek bir adım atmayız böyle bir şey söz konusu olmaz. Bilim Kurulu’na tekrar tekrar danışıyoruz. Ben eskiden bir okulun açılma tarihini bir daire başkanı imzalar gönderir kolaydı. Ama bu şimdi tarihi bir karara dönüştü. O yüzden de şuna inansın toplum, böyle bir karar alınırken eğer riskle ilgili durumlarda bir sıkıntı varsa asla bir karar almayız. Toplum buna şiddetle inansın ve verilecek kararı çok büyük bir dikkatle verdiğimize emin olsunlar" dedi.

GAZİANTEP DE RİSKLİ İLLER ARASINDA

Riskli illerle ilgili de açıklama yapan Selçuk, "Riskli olan 5 ilden bahsediyoruz şimdi. Bu da dördüncü konu. 3 ilde problem var Türkiye’nin geri kalanında yoksa o illere özel uygulama yapılır" dedi. (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.