Chat Ne Demek?

Chat Ne Demek?
Chat Ne Demek?

Chat , basit bir tabirle açıklanmak istenirse, günlük hayatta yaptığımız konuşmaların benzerini veya aynılarını internet üzerinden yapma eylemidir. İnternet üzerinden diğer insanlarla iletişim kurmak demektir. Birçok chat tipinden söz edilebilir. Örneğin; forumlar, SMS, Facebook gibi sosyal mesajlaşma ağlar, bunun için geliştirilmiş uygulamalar ve programlar türlerini oluşturur. 90’lı yıllarda özellikle adeta bir trend haline gelmiş ve birçok arkadaşlık uygulamasının doğmasını sağlamıştır.

Chat kavramının oturmasında büyük yer edinen mIRC ise bunun bir parçasıdır. mIRC sohbet etmek ve diğer insanlarla iletişim kurmak için kullanılan programlardan birisiydi. Khaled Mardam Bey tarafından kodlanan bu program, günümüzde hâlâ geçerliliğini koruyor ancak yeterince geliştirilmemiştir.

Chat Programları

Sohbet etmek için geliştirilen programların yanı sıra kurulan web siteleri ve mobil uygulamalar da dikkat çekmektedir. Günümüzde, eski kullanıcıları Mirc kadar tatmin etmese de AndroIRC veya Web tabanlı IRC clientları bulunmaktadır. AndroIRC, android tabanlı telefonlar için geliştirilmişken bir başka uygulama olan IRCCloud ise IOS cihazlar için geliştirilmiştir.

Sohbet sitelerinin kendilerinin geliştirmiş olduğu uygulamalara da zaman zaman rastlayabilirsiniz. Ancak birçoğu web arayüzüyle çalıştığı için size tam bir Mirc sohbet keyfi yaşatmayabilir. Online olarak diğer insanlarla iletişim kurabileceğiniz bu programlar veya uygulamalar tek başlarına yeterli olmayacaktır. Bunların ücretsiz olması ve ulaşılabilir olması da önem arz eder. Özellikle bedava sohbet etmek isteyenler mobilde bunu gerçekleştirmenin yollarını aramaktadır. Bunun için geliştirilen sohbet odaları , size ücretsiz bir şekilde yeni insanlarla tanışma fırsatı sunar. Üstelik üyeliksiz ve anonim bir şekilde diğer insanlarla muhabbet edebilirsiniz.

Bedava Chat Sohbet

Bedava chat deneyimi gerçekleştirmek için önünüze birçok alternatif çıkacaktır. Bu alternatifi daraltmak için birkaç öneri işinize yarayabilir. Seviyeli ve kaliteli bir muhabbet arayışı içerisindeyseniz Kalp Chat size istediğinizi sağlayabilir. Kolay bir şekilde giriş yapabilir ve diğer insanlarla kaynaşabilirsiniz. Size gerçek arkadaşlarınızın ve sevdiklerinizin sıcaklığını veren bu web sitesi ile kendinizi evinizde gibi hissedebilirsiniz. Kendinize sadece bir kullanıcı adı seçiyor, kutucuğa yazıyor ve hızlıca giriş yapıyorsunuz. Hemen bağlanmak için https://www.kalpchat.net/ adresine tıklayabilirsin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.