İzmir Çeşme'de Tatil Planları

İzmir Çeşme'de Tatil Planları
İzmir Çeşme'de Tatil Planları

İzmir'in en güzel tatil beldelerinden olan Çeşme, her sene yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri konumunda. Gerek İstanbul'a yakınlığı gerekse de doğasının güzelliği ile özellikle hafta sonu kaçamaklarının da vazgeçilmezi olan Çeşme, birçok tatil alternatifine de sahip. Çeşme'de yapılmadan dönülmemesi gereken aktiviteleri siz de değerlendirin.

1- Kumru yemeden dönmeyin. Kumru, İzmirliler için ayrı bir yere sahip. Havasından suyundan mıdır bilinmez, Çeşme'de yapılan kumruların tadı bir başka. Siz de atıştırmalık öğünlerinizde kumruyu denemeyi ihmal etmeyin.

2- Küçük midyelerin tadına varın. Çeşme midyesi, diğer yediğiniz midyelerden biraz daha küçüktür. Fakat tadı hiç unutamayacağınız kadar lezzetli. Özellikle plajlarda bolca bulunan Çeşme midyesini tatmayı unutmayın.

3- Akşamları kabalığa karışın. Çeşme, gündüzleri ayrı geceleri ayrı güzel olan bir bölge. Oldukça ilgi gören eğlence mekanlarında yaz akşamlarının tadını çıkarmak tatilin keyfini doyasıya çıkarmanıza yardımcı olacak.

4- Feribotla Sakız Adasına geçin. Çeşme'den Sakız Adasına geçmek oldukça kolay. Çeşme Sakız feribot seferleri ile sadece 20 dakikada Sakız Adasına geçiş yapabilir ve tatilinizde kısa süreli bir yurt dışı havası alabilirsiniz. Yaz döneminde her gün çok sayıda gerçekleşen sefer saatlerine www.feribotbiletim.com ile ulaşabilirsiniz. Üstelik Sakız Adasının girişinde günübirlik vize de alabilirsiniz. Sakız Adasına geçmek işte bu kadar kolay.

5- Güneş ve kumun tadını çıkarın. Çeşme, birçok güzel plaja da sahip. Her yıl yenileri açılan plajlarda gün boyu denizin keyfini çıkarırken gün batımı saatlerinde güneşin batışını izlemeyi unutmayın. Güneş, Çeşme'de plajdayken adeta zevkle batıyor. Bu görsel şöleni kaçırmayın.

Çeşme'de yapılacak aktiviteler aslında saymakla bitmez. Siz de Çeşme seyahatinizde beğenilerinize göre aktiviteler yapabilir ve en önemlisi sevdiklerinizle birlikte unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.