Nohut Dürümü- Zeybek’e Tam Not ve Dedikoduya Fırsat Verilmedi

Nohut Dürümü- Zeybek’e Tam Not ve Dedikoduya Fırsat Verilmedi

HABERİN VİDEOSU

Biliyorsunuz bizim şehrimiz turizm-sanayi-kültür-gastronomi ve sanat şehri olduğunu kabul etmeyen yoktur. Gerçekten de Gaziantep son 15 yılda kabuğunu değiştirdi. Ve sepetine bir çok yeni eklemeler yaptı. Bu eklemelerin başında Gastronomi dünya çapında öne çıktı. Çok güzel bir şey. İnsanlar Gaziantep’e geldiklerinde eskiden “Kebap-Lahmacun” yemek dışında hiç bir şey yapmıyordu. Gezilecek yer sayısı da bir elin beş parmağını geçmedi. Sonraki zaman içerisinde Gaziantep, kültür yolları, sanat merkezleri, Gastronomi restaurantları ve turizmiyle de etkili şehirler arasında girdi. Bunları şunun için gündeme getirdim; Gaziantep’in milli yiyeceği olan “Nohut dürümü” vardır. Çok lezzetli ve doyurucu bir özelliği vardır. Ama bir bakıyor ki, bir nohut dürümü şu an 7 TL’ye satılıyor. Bu fiyat çok yüksek. Böyle yüksek fiyata kimse bu nohut dürümüne eline uzatamaz. Yapılan maliyet araştırmasında en fazla bir dürümün maliyeti bütün giderleri koyduğunuzda 2,5 TL’ye bile ulaşmıyor. Böyle yüksek bir nohut dürümü fiyatı Gaziantep’te nohut dürümü satıcılarına yakışmıyor. Bunun gerçek satacakları fiyatı 5 TL olması lazımdır. Bunun için Gaziantep’te ilgili kurumların her zaman sığındıkları bir sözcük vardır; “Serbest piyasa” diye cevap veriyorlar. Tamam doğru ama bir de vicdan piyasası vardır. Biz kimsenin para kazanmasına karşı değiliz. Haksız para kazanmasına karşıyız. Bu nedenle ilgili kurumların bu nohut dürümcülerin fiyatlarına karşı gerekli tedbirleri almasını istiyoruz. Burası Gaziantep ise “Dingonun ahırı” değildir.

ZEYBEK’İN OPERASYONLARINA TAM NOT, AMA DİKKAT ETMESİ GEREKENLER VAR...

Gaziantep’e gerçekten çok mert, çok yiğit, çok korkusuz bir Emniyet Müdürü geldi. Bu sayın Emniyet Müdürü’nün geldiği günden beri uyuşturucuyla mücadelesini Gaziantep halkı tarafından takdirle karşılanıyor. Operasyonlarına tüm vatandaşlar destek veriyor. Böyle çalışkan Emniyet Müdürünün adı Cengiz Zeybek’tir. Biz kendisine her zaman destek vermeye de devam ediyoruz. Biliyorsunuz biz sayın Zeybek’i Olay Medya olarak “Yılın Altın Adamı” seçtik. Seçtiğimiz için de çok mutlu olduk. Biz insanları çalışmalarıyla takdir ederiz. Mütevazi kişiliği de bizim için önemlidir. Ancak, sayın Emniyet Müdürüm Zeybek’in dikkat etmesi gereken bir önemli konuyu söylememiz ve uyarmamız gerekiyor. Bizimki her zaman eleştiriden öte geçmez. Hakaret gazeteciliğini ben hayatımda hiç yapmadım. Yapanlara da fırsat vermem. Sayın Müdürümün bilmesi gereken bazı konuları şöyle sıralamaya çalışacağım; Gaziantep bir turizm kentiyse zaten bir elin beş parmağını geçmeyen içkili restaurantlar vardır. Bunlarda modern restaurantlardır. Çoğunun da turizm belgesi vardır. İnsanlar Gaziantep’in dışından geldiğinde içkili ve içkisiz bir eğlence merkezine gitmek istiyor. Burada da bazı güvenlik kuvvetleri tam eğlence ortasında huzur operasyonlarını bahane ederek, kimlik kontrolü yapıyor. Bu kimlik kontrolü yapılan yerler zaten modern restaurantlardır. Hepsi de tarihi binalardır. Burada suçluların olması da mümkün değildir. Burada eğlenmeye gelen insanların çoğu turist kökenlidir. Böyle bir kimlik kontrolü yapıldığında insanlar rahatsız oluyor.

İŞGÜZAR MEMURA DİKKAT

Biz güvenlik kuvvetlerinin denetim yapmasına hiç bir zaman karşı değiliz. Herşey kurallar içerisinde yapılırsa, herkes de yapılan işten mutlu olur. Bundan dolayı sayın Müdürümün personellerinin “İşgüzar” davranışlarına izin vermesini istemiyoruz. Turizm belgeli işletmelerde insanların girişte x-ray cihazından geçerek aramaya maruz bırakılmaları işletmelerin güvenliği açısından ne kadar şart ise, uygulama yapan bazı polislerin, işletmeye zarar verecek şekilde uygulama yapmalara da Emniyet Müdürürm Sayın Zeybek’in izin vermemesi gerekiyor. Buna benzer bazen başka olaylarda oluyor ama bizim bu konuda uyarımız daha dikkatli olunması, insanlara kimlik sorarken daha nazik davranmalarını istiyoruz. Böylece hem şehre gelen yerli yabancı turistler rahatsız olmaz hemde milyonlarca lira para harcayarak bu şehre yatırım yapıp istihdam sağlayan insanlarında ekmekleriyle oynanmış olmasını kimse kabul edemez.

DEPREM DEDİKODUCULARINA FIRSAT VERİLMEDİ

Geçtiğimiz Cuma günü Türkiye’de Elazığ-Malatya merkezli ve Gaziantep’te de en az 5,1 hissedilen deprem Gazianteplilerin gece soğukta geçirmesine neden oldu. Bazı provaktörler sosyal medyada Gaziantep’te deprem olacağı dedikodularını yaydılar. İnsanları bu dedikodularıyla korkuttular. Sosyal medyada insanın yazdığı birşeye çok dikkat etmesi lazım. Yazdığı kendisinde kalmıyor. Bütün herkese ulaşıyor. Sosyal medyanın böyle yanlış kullanılması yüzüne her geçen gün özelliğini kaybediyor. Kaybedince de bir süre sonra sosyal medya da etkinliğini bitirmiş oluyor. Gaziantep’te kendini bilmez bir çok kişi sosyal medya üzerinden Gaziantep’in deprem bölgesi hattında olduğunu ve daha büyük bir deprem olacağını yaydılar. Bir süre sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Gaziantep’teki sosyal medya üzerindeki deprem olacak dedikodusunu yayanları gözaltına alarak haklarında soruşturma açtılar. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bana göre doğru yaptı. İnsanların duygularıyla oynayarak halkı kışkırtma yapmalarına izin vermeyeceğini tam olarak anlamış olduk. Gaziantep İslahiye ilçesi hariç fay hattında bulunmuyor. Ancak Elazığ merkezli büyük bir deprem olduğunda hissediliyor. İslahiye ise tamamen deprem fayı hattında olduğu için deprem olma ihtimali çok fazla olan bir yerdir. O nedenle böyle yalan dolan dedikodulara halkın inanmaması gerekiyor. Gaziantep’teki Valilik başta olmak üzeri tüm kuruluşları depremle ilgili her türlü hazırlığı yapmış olduklarını da hep birlikte gördük. Elazığ ve Malatya’da hayatlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Allah’tan da böyle bir acının yaşanmamasını diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.