Büyükşehir meclisi tamam

Büyükşehir meclisi tamam
Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 2.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı

Toplantıda gündemde yer alan 54 madde ve gündem dışından gündeme alına 3 madde olmak üzere 57 madde görüşüldü. Toplantıda Gaziray Banliyö Tren araçlarının alımı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e protokol yapma yetkisi verildi.

KÜÇÜKCAN’IN İSMİ YAŞATILIYOR

Akkent Mahallesi’nde bulunan cami inşaatında meydana gelen iskele çökmesi sonucu hayatını kaybeden İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın adı Osmangazi Mahallesi’nde Havuz ile Metro arasında bulunan 56001-56082 nolu caddelere verilmesi gündeme geldi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

STRATEJİK RAPORLA ÇELİŞİYOR

Toplantıda gündemin 23.maddesinde Çimento Fabrikasının yeri tartışma konusu oldu. Toplantıda söz alan CHP’li meclis üyeleri, “Büyükşehir Belediyesi tarafından bir stratejik plan hazırlandı. Stratejik Planda da yatay mimariye geçileceğini söylediniz. Ancak bazı holdinglere yatay mimarinin dışında yüksek kat verildiğini görüyoruz. Sanko örneğinde bunu dile getirdiği. Söz konusu maddede Limak’ın Çimento Fabrika alanına 1.80, 2.00 emsal veriliyor. Stratejik Raporla bu yaptığınız işlem çelişiyor. Bu tür uygulamaları herkes için yapılması gerekiyor. Sanko’ya ayrı, Limak’a ayrı işlem yapılmamalı” diye konuştular.

SANAYİ ALANI KENT İÇİNDE KALDI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, “Bilindiği üzere Çimento Fabrikası şehrin merkezinde kalmış, kente zehir veriyor. Oradaki vatandaşlarımızın da talepleri var. Yasal olarak ta yapabileceğimiz bir şey yok, burası sanayi alanı. Burası ile ilgili bir plan yapılması gerekiyordu, yüzde 57 bağış alınarak etrafıyla uyumlu bir plan hazırladık. Seyrantepe için hazırlanan plandan daha az emsali bir plan hazırlanarak komisyonumuza sunuldu” dedi. Gündem dışından gündeme alınan maddeler gündeme alındı. Gündeme alınan ikinci maddede, kent merkezinden uzakta bulunan mezarlıklar, park ve bahçelerin bakımları ile ilgili yetkilerin 01.01.2020 tarihi itibariyle İlçe Belediyelerine verilmesi konusu gündeme geldi. Yapılacak olan iş ve işlemlerle ilgili olarak ilçe belediyeleri ile olan protokollerle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmesi konusu gündeme geldi. Gündeme alınan maddeye ilişkin konuşan Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, “Mezarlıklar ve parklarla ilgili yetkilerin İlçe Belediyelerine verilmesi doğru. Bunlarla alakalı olarak 15 bin lira bir bütçe ayrıldığı belirtildi. Ayrılan bu miktar güvenlik görevlilerinin giderlerini karşılamaya yetmez. Karkamış’ta 40 kadar mezarlık bulunuyor. Bunların giderlerinin karşılanması gerekiyor.”

KAYNAKLAR DAHA VERİMLİ KULLANILACAK

Açıklamalarda bulunan Toprak, “Biz giderleri karşılama noktasında elimizden geleni yapacağız. Büyükşehir Belediyemiz haricinde kalan Büyükşehir Belediyelerinde bu yetki 2014 yılında devredildi. Bizde 5 yıl süresince hizmetleri kendimiz yapmaya çalıştık, bundan sonraki süreçte hem inşa gücünün hem de bütçenin daha iyi kullanılması amacıyla böyle bir karar alındı” diye konuştu. Söz konusu madde oy çokluğuyla kabul edildi.

ŞAHİN’E PROTOKOL YETKİSİ

Gündem dışından gündeme alınan 3.maddede Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e protokol yapma yetkisi verildi. İlgili maddede, TCDD ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan 22.05. 2014 tarihli Gaziray Banliyö İşletmeciliği Protokolü ek protokolü kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Banliyö Tren araçlarının alımı yapılacaktır. Kredi tedarikçisi İslam Kalkınma Bankası tarafından müşavirlik hizmeti alınması zorunlu kılınmıştır. Müşavirlik hizmetinin TCDD’den alınarak, gerekli anlaşma ve protokolleri yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmesi konusu gündeme geldi. Söz konusu madde oy birliği ile kabul edildi.

CHP ÖNERGE VERDİ

Gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyeleri, meclis toplantılarının canlı olarak yayınlanması ile ilgili önergede bulundular. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Toprak, “Yasa gereği Belediye Meclisi, izlemek isteyen, katılmak isteyen vatandaşlarımıza açıktır. Her vatandaşımız, meclis toplantılara katılabilirler. Söz konusu önergeyi ne yazık ki oylamıyorum, konuya ilişkin teknik alt yapının olup olmadığına bakmamız gerekiyor. Bizim açımızdan hiçbir sorun yok, teknik alt yapının olup olmadığına bakalım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.