Medikal Saç

Medikal Saç
Medikal Saç

Genellikle onkoloji hastalarının kemoterapi tedavisi esnasında var olan saçlarını kaybetmesi durumunda, hastanın sadece fiziksel durumunda değil, psikolojik durumunu da olumsuz yönde etkilemektedir. Kişiler hayatlarını sürdürürken aynaya baktıklarında güzel olmak isterler. Bu grupta yer alan kişiler genellikle kadın yoğunlukludur.

Bu sebeple medikal saçlar kişinin öz güvenini ve hayatla olan bağını olumlu etkilemektedir. Medikal saçlar özellikle kemoterapi tedavisi gören saçının belli bir kısmını veya tamamını kaybetmiş olan kişiler için oldukça kullanışlıdır.

Medikal saçlar el işçiliği ile oluşturulan ve tül üzerine dikilmiş olan cilde zarar vermeyen ve cildin solunum yapmasını sağlayan türden oluşturulmuştur. Psikolojik olarak en çok etkilenenler kadınlardır bu yüzden kadınların kullanımı için çok kolay ve etkili bir yöntemdir.

Medikal Saç Tipleri

1- Silk Top Medikal Saç Tipi: Kore türü tığlama tekniği ile elle örülmektedir. Ağ gözenekleri çok sık ve birbirine çok yakındır. Üç katmandan oluşur. Birinci katman super fine mono tül, ikinci katman ipek ağ ve üçüncü katman ise en alt katman olup katman düğümlerinin kafa derisine batmaması için ipek dantelden üretilmiştir. Bu medikal saç modellerinde cilt kısmı gözükmez ve saç sanki kendi teninizden çıkıyormuş görüntüsü verir. Bu yüzden bu tür medikal saç modeli en fazla doğal görünüme sahip medikal saç tipidir. Hava ve su geçirme %50 oranındadır. Sağlanabilecek konfor düzeyi %99

2- Monafilament Medikal Saç Tipi: Fine mono tüle tığ ile el işçiliği şeklinde örülür. Sık saçları seven insanlar bu medikal saç modelini tercih etmelidir çünkü diğer medikal saç modellerine göre daha sık bir görüntüsü vardır. Hava ve su geçirme %70 oranındadır. Sağlanabilecek konfor düzeyi %85

3- Tül Medikal Saç Tipi: İsminden de anlaşıldığı üzere tül üzerine el ile örülen medikal saç tipidir. Bu tip medikal saç modelinde uygulanan tül aralığı daha geniştir. Bu yüzden derinizin doğal görünümünü daha fazla yansıtır. Seyrek olması dezavantaj olarak sayılsa da daha doğal görünüm kazandırır ve terleme sorunu olanlar için müthiş buluştur. Kemoterapi görenler için önerilir. Hava ve su geçirgenliği %99 ve konfor %90 oranındadır.

https://www.newhair.com.tr/hizmetlerimiz/medikal-sac

https://www.newhair.com.tr/

https://www.newhair.com.tr/kemoterapide-sac-dokulmesi/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.