Yer Fıstığı Faydaları Nelerdir? Yer Fıstığı Besin Değerleri

Yer Fıstığı Faydaları Nelerdir? Yer Fıstığı Besin Değerleri
Yer Fıstığı Faydaları Nelerdir? Yer Fıstığı Besin Değerleri

Ülkemizde bolca üretilen yer fıstığı, çok fazla sevilen ve tüketilen bir kuruyemiş türüdür. Pek çok kişinin sadece tadını sevdiği için tükettiği yer fıstığı çeşitleri içindeki besin değerleri ile sağlığa da çok yararlıdır. Her yiyecek gibi yeterli miktarda tüketildiğinde, kişinin sağlıklı bir yaşam sürmesinde çok fazla etkili olur. Tüketilmesi keyifli olan yer fıstığı, vitamin ve mineral açısından oldukça kıymetlidir. İçinde E vitamini, magnezyum, fosfor, biyotin, bakır, niasin, manganez ve folat bulunur. Bu vitamin ve mineraller ile de pek çok hastalığın oluşmasını önlemenin yanında ayrıca tedavisinde de etkili olur.

Yer Fıstığı Neye İyi Gelir?

Beden sağlığının yanında beyin ve ruh sağlığına da iyi gelen yer fıstığı, özellikle Parkinson, Alzheimer gibi hastalıkların oluşmasını önlemede oldukça etkindir. Hafızayı güçlendiren yer fıstığı, ayrıca depresyonda olan kişilerin bundan kurtulmasına da yardımcı olur. Seretonin salgılanmasını sağlayıcı özelliği ile kişinin kendisini daha mutlu hissetmesini sağladığı da bilinmektedir. Kandaki kolesterol düzeyini düzenleyici etkisi olan yer fıstığı tüketen kadınlarda, safra kesesi oluşumu oranının da daha düşük olduğu kanıtlanmıştır.

Uzmanlar tarafından, kalp sağlığına önem veren kişilerin yer fıstığı tüketmeleri tavsiye edilir. Kolesterol oranını düzenlemekte ve damar sertliğini önler. İçindeki demir ve kalsiyum daha güçlü kemiklere sahip olmanızı sağlar. Yer fıstığının yaraları iyileştirici ve ağrıları azaltıcı etkisi de bulunur.

Yer Fıstığı Fiyatları Ne Kadar?

Kuruyemişler yemesi keyifli olduğu kadar yararları saymakla bitmez bunun yanında taze olarak üretilmiş olması faydalarının tam olarak görülmesi açısından önem taşır. Aksoy Baharat olarak 25 yıldır bu sektörde olmanın verdiği deneyim ile müşterilerimizin sağlığına önem vermekte ve her zaman taze ve sağlıklı ürünler tüketmelerini sağlamaktayız. Organik olarak üretilen yer fıstığı fiyatları bütçenize uygun şekilde sizlere sunulur. Kendi sektörümüzün önde gelen firması olma yolunda emin adımlar ile ilerlerken, doğal ve taze ürünleri online olarak almanız için de online alışverişin güvenli adresi olmaktayız. Güvenli kargo ve toptan fiyatına kuruyemiş fiyatları herkesin, sevdiği ve sağlıklı ürünleri kolayca satın almasını sağlamak için hizmetlerimizi sunmaktayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.