Bilim Kurulu’ndan Kurban açıklaması!

Bilim Kurulu’ndan Kurban açıklaması!
Türkiye'de son 24 saatte 933 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 21 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 216 bin 873, can kaybı 5 bin 440 oldu. Son 24 saatte 1087 kişinin daha iyileşmesiyle Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 198 bin 820 oldu. Bakan Koca, "Daha çok test, daha çok vaka saptar. Test sayısıyla yeni vaka sayısı arasındaki ilişki ise bire bir değildir." ifadelerini kullandı. Öte yandan Bilim Kurulu üyelerinden yaklaşan Kurban Bayramı hakkında önemli açıklamalar geldi.

Son dakika haberine göre, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19), salgınında vaka sayıları 33 günün ardından yeniden binli rakamların altına inerken, Bilim Kurulu üyeleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyardı.

Vekâletle kurban önerisi
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Teyfik Özlü de, pandemide eylül ve ekim aylarında riskin artabileceğini belirtti. Bayramın Kovid-19 açısından riskli olduğuna vurgu yapan Özlü, şöyle konuştu: “Benim önerim; vekâletle kurban kesilmesi yönünde. İnsanların kendi kurbanlarını kendilerinin kesmesi riski artırıyor. Bir kurbana 6-7 aile katılıyor. Kurbanın kesilmesi sırasında mesafeye dikkat edilemiyor. Bir yandan etler kesiliyor bir yandan etler pişiriliyor, ikram ediliyor. Böyle bir ortamda maske takmak mümkün değil. Bunun için bence vekâlet yoluyla kesilmeli. Ayrıca; Bayram namazında büyük bir kalabalık camilerde bir araya gelecek. Mesafeyi korumak lazım. Maskesiz gitmemek lazım. Bayramlaşmanın olmaması lazım. Mümkünse bayramlaşma açık havada olmalı ve kısa tutulmalı. Yeme içme ikram olmamalı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.