İngiltere’de Üniversite Okumak için Yapılması Gerekenler

İngiltere’de Üniversite Okumak için Yapılması Gerekenler
İngiltere’de Üniversite Okumak için Yapılması Gerekenler

Yurtdışında üniversite eğitimi almak aslında pek çok fayda sağlar. Bunlardan en önemlisi prestijli bir üniversiteden alacağınız diplomanın Türkiye’nin her yerinde geçerli olmasıdır. Ayrıca İngiltere’de üniversite eğitimi son zamanların en çok başvurulan yurtdışı eğitim programları arasında yer alıyor. Öncelikle Next Yurtdışı Eğitim bu konuda ihtiyaç duyulan her türlü bilgiyi web sitesi üzerinden paylaşmıştır. Vakit kaybetmeden kurumla iletişime geçebilir ve İngiltere başta olmak üzere diğer ülkeler için de bilgi talep edebilirsiniz.

İngiltere’de Üniversite Okumanın Avantajları Nelerdir?

İngiltere’de üniversite eğitimi almak aşağıdaki avantajları beraberinde getirir;

İngilizcenin ortaya çıktığı İngiltere’de üst düzey yabancı dil eğitimi alabilirsiniz.Farklı kültürleri tanıyabilirsiniz.Yabancı arkadaşlıklar kurabilirsiniz.Dünyanın en prestijli üniversitelerinde eğitim alabilirsiniz.Lisans programları ortalama 3 yıldır. Bu yüzden diğer ülkelere göre daha kısa sürede eğitiminizi tamamlayabilirsiniz.Her yerde geçerli olan belgelere sahip olabilirsiniz.

İngiltere’de Üniversite Okumak için Yapılması Gerekenler

Öncelikle Next Yurtdışı Eğitim üzerinden Londra’da üniversite okumak için yapmanız gereken bazı işlemler bulunuyor. İlk olarak Nextedu danışmanlarıyla görüşme yaparak üniversite seçimini tamamlıyorsunuz. Bu aşamada akademik programlar konusunda profesyonel bir şekilde destek sağlayan danışmanlar hem kariyer hem de eğitim hedeflerinize göre üniversite seçimi yapmanızı sağlıyor. Okul seçiminde de yine isteklerinize göre en uygun üniversite seçilerek diğer aşamalara geçiliyor.

Başvuru aşamasında tercih edeceğiniz okul ve bölüme göre CV başta olmak üzere aşağıdaki belgeler sizden talep ediliyor ve Nextedu tarafından hazırlanıyor;

DiplomaNiyet ve referans mektubuTOELF – IELTS skoruPasaportBanka mektubuTranskript

Bu süreçte yabancı dil düzeyi çok önemlidir. Tercih ettiğiniz okulun dil skoruna ulaşamayan öğrenciler okul öncesi İngilizce dil eğitimi alabiliyor. İngiltere’deki okulların şartlı ve direkt kabul koşullarına göre sizi bilgilendiren Nextedu ayrıca vize alabilmeniz için hazırlamanız gereken dosyaları da düzenliyor. Görüldüğü üzere başlangıç aşamasında ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri sunmaya devam eden Nextedu, Londra’da üniversite eğitimi almak isteyenlerin ilk tercihi olmayı sürdürüyor.

Yukarıda sıralanan aşamalar devam ederken vizenin alınmasıyla beraber seyahat aşaması başlıyor. Nextedu danışmanları yine bu süreçte deneyimlerini paylaşırken ülkeye atacağınız ilk günden yerleşme aşamasına kadar telefondan destek sunmaktadır. Zaten İngiltere’ye gitmeden tüm bilgileri paylaşmış olacak olan Nextedu eğitim süreniz boyunca da danışmanlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

Görüldüğü üzere İngiltere’de üniversite okumak aslında öğrencilerin sandığı kadar zor bir süreç değil. Bu süreci yeteri kadar kolaylaştıran Nextedu sayesinde hem üniversite okuyabilecek hem de yabancı dil eğitimi alabileceksiniz. Genelde Amerika ve İngiltere’nin tercih edildiği yurtdışı üniversiteleri için Hollanda, Fransa ve İtalya gibi ülkelere de rağbet gösteriliyor. Asıl önemli olan durum, doğru adresten yurtdışı eğitim danışmalığı hizmeti alabilmektir. Nextedu eğitimin başından sonuna kadar öğrencileriyle ilgileniyor ve sürecin başarılı bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.