Kompozit Panel Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Kompozit Panel Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Kompozit Panel Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Reklamcılık sektöründe geniş yer kaplayan birçok yapı ve kaliteye sahip malzeme çeşidi vardır. Özellikle pleksi levha ve kompozit panel gibi parçalar pek çok reklam işleminde ana malzeme olarak karşınıza çıkar. Kompozit panel de sıklıkla ihtiyaç duyulanlar arasında yer alır. Polietilen denilen kompozit bir çeşit plastik malzeme olarak bilinir. Kompozit panel tipinde alüminyum levha malzemenin her iki yüzeyi de bu malzeme ile kaplanır.

Kompozit panelin günlük hayatta kullanıldığı birçok eşya ve ürün türü vardır. Geniş bir yer kaplayan kompozit malzemeyi doğal ahşap kaplama, marine kontrplak, alüminyum plaka gibi malzemelerin kaplamasında görebilirsiniz. Kompozit paneller çoğunlukla banka, otel, alışveriş merkezi ve metro istasyonları gibi alanlarda da sıklıkla kullanılır. Bunun yanı sıra dış mekanlarda ve cephe giydirme işlemlerinde de kompozit panel kullanımı geniş bir yer kaplar.

Günlük hayatın pek çok noktasında sıklıkla tercih edilen kompozit paneller yeni yapılan binaların dekorasyon işlemlerine şıklık kazandırır. Estetik ve modern bir görünüm sunan kompozit panel sayesinde dekorasyon işlemleri dayanıklı bir şekilde tamamlanabilir. Aynı zamanda eski binaların restore işlemlerinde de kompozit panel kullanımı ile modern işler ortaya çıkarılabilir.

Kompozit Panel Yapısı Nasıldır?

Kompozit levhalar genel olarak pratik ve kolay bir montaj özelliğine sahiptir. Günlük kullanımda geniş bir yer kapladığı için bu panel ile yapılan işlemler oldukça kısa bir sürede tamamlanabilir. Genel olarak kompozit montajı yapılırken işlem yapılacak bölgenin ölçüsüne göre levhalar halinde hazırlanır.

Genelde kompozit paneller standart olarak 1.259mm x 3.200mm ölçülerinde üretilir. Aynı zamanda kompozit paneller son derece esnek olduğu için montaj aşamasında basit el aletleri yeterlidir. Kompozit montajı yapılırken demir, beton, taş gibi sert malzemelerde ihtiyaç duyulan ekipmanlara gerek kalmaz. Kompozit paneller genel olarak kurulum yapılan alana gidene kadar ekstra korumaya alınır. Buna göre kompozit panellerin dışında plastik benzeri bir kaplamaya yer verilir. Bu sayede kompozit panel taşıma esnasında zarar görmemiş olur.

Yapışkanlı folyo ve merak ettiğiniz diğer malzemeler için www.reklammalzemesi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.