BAKAN GÜL, YALANLARA SAVAŞ AÇTI!

BAKAN GÜL, YALANLARA SAVAŞ AÇTI!
BAKAN GÜL, YALANLARA SAVAŞ AÇTI!

Gaziantep’li Adalet Bakanı Abdülhamit Gül göreve geldiği günden bu yana “Makamında kalmaması” için bazı güçlerin yaptığı hizmetlerden dolayı “Rahatsız” oldukları nedeniyle sürekli yalan, iftira, dedikodu yaparak operasyon yapmaya çalıştıkları iddia edilirken hem Türk, hem de Gaziantep kamuoyu sahip çıkarak, Gül’ün yanında olduklarını vurguladılar.


VARAN-1- Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Dilek Güngör “Yargıda tehlikenin farkında mısınız!” diye başlıklı köşe yazasında Bakan Abdülhamit Gül’ün fetöcüleri koruduğunu gündeme getirmişti.


CEVAP-1- Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Dilek Güngör’ün iddialarına cevap olarak “Fetöcü’leri kritik yerlere getirmiyorum. Yalan söylüyor. Bunu yapanlar bellidir. Yani Fetöcü’lerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün bana ders vermeye kalkmasınlar. Pensilvanya’dan vasiyetçiden emir alanlar değil, anayasa ve hukuktan emir alarak yargılama yapan bir Türk yargısı vardır” diyerek cevap verdi.

VARAN-2 - CHP’li Belediye Meclis Üyesi Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün, 2015 yılında düzenlenen Kutlu Doğum haftasında çekilen bir videoda Suriye Merkezli Haznevi Tarikatı’nın liderinin elini öptüğünü çirkin bir şekilde gündeme getirmişti.

CEVAP-2- Adalet Bakanı ve Gaziantepli Abdülhamit Gül, CHP Belediye Meclis Üyesinin sosyal medyada hakkında attığı video ile ilgili iddialara çok sert bir şekilde cevap vererek, “Ben 2015 yılında ne milletvekiliyim, ne bakanım. Normal bir vatandaşım. Benim de kendine has bir yapım vardır. Özgür insan olarak istediğim yere giderim. Aradan tam tamına 4 yıl geçmiş, uyduruk görüntülerle beni yıpratmaya çalışıyorlar. Bunları yapanlarda bellidir. Kim olduğunu herkes biliyor. Toplumun her kesiminden, her renkten, her desenden, her kökten insanlarla kucaklaşmak, selamlaşmak zorunda bir kişiyim. Din, ırk ve kişi ayrımı yapmadan herkesle birlikte olmak zorundayım. Demokrasilerde hiçbir kural, hiç bir hukuk düzeni ‘benim gibi düşüneceksin, benim gibi giyineceksin, benim gibi yaşayacaksın’ diyemez. Bu zihniyetten ülkemiz ve milletimiz çok çekti, Allah’ın izniyle bir daha o karanlık döneme dönülmeyecektir. Bu düşüncelerle katıldığım ve hukuka aykırı herhangi bir yönü olmayan bir etkinlikteki selamlaşmamızdan gerçeğe aykırı sonuçlar çıkarma gayreti anlamsız ve beyhude bir çabadır. Esasen bu çabanın, şahsımın hukuk ve anayasaya bağlı, demokrasi ve insan haklarına odaklanmış siyaset anlayışından duyulan rahatsızlıktan doğduğu kanısındayım. Bu günü kadar hukuk dışı bir yola asla sapmadık, hukukun dışında bir yola asla tevessül etmedik, etmeyiz. Siyasetimiz ve duruşumuz milletimizin temiz vicdanına ve irfanına emanettir.” dediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.