Astrolojinin En Romantik Burçları ve Genel Özellikleri

Astrolojinin En Romantik Burçları ve Genel Özellikleri
Astrolojinin En Romantik Burçları ve Genel Özellikleri

Astrolojide ateş burçları romantik ve enerji dolu özellikleri bilinir. Aşağıda sırasıyla ateş elementi tarafından yönetilen Yay, Koç ve Aslan burçlarına yakından bakalım.

Yay Burcu Genel Özellikleri

Dokuzuncu burç Yay’ın döngüsü 22 Kasım ve 21 Aralık tarihleri arasıdır, ateş grubundadır ve değişken burçlardandır. Yay burcu genel özellikleri nedeni ile aşırı uçlarda yaşar, kaprisli ve huzursuz yapısı vardır. Dürüst, açık sözlü, güler yüzlü, iyimser, uyumlu, açık düşünceli, özgür ruhlu, güvenilir, olayları abartan, felsefe ve yargı yeteneğine sahiptirler. Dış mekanlardaki aktivitelerden çok hoşlanırlar.

Seyahat Etmekten Zevk Alırlar

Diğer burçlarla karşılaştırıldığında değişime çok daha kolay alışırlar, gerektiğinde ortama ayak uydurmak için bir bukalemun olabilirler. İlham verici ve iyimser olmaları dışında sorunların üstesinden gelmeyi ve sınırsız ihtimallerin peşinden sürüklenmeyi severler. Ufkunu genişletmeye ve öğrenmeye karşı her zaman önem verir farklı kültürler arasında bağlantı kurmakta hoşlanır ve seyahat etmekten zevk alırlar.

Öğrenme Merakları Maceraya Sürükler

Dünya ile ve sosyal yaşamla sürekli temas halinde yaşarlar. Yay burcu genel özellikleri gereği bir konuya düşünmeden atlarlar, Jüpiter tarafından onlara sunulan şans, bu özelliklerinde her zaman ayakları yere sağlam basmalarına imkan verir. Sürekli her şeyin en büyüğünü ve en iyisini isterler, bazen bu konuda aşırıya kaçarlar, sınırsız bir haz ve rahatlık yapılarında vardır. Öğrenme merakları maceraya sürüklerken hayatı derinleştirerek anlamını bulmaya çalışırlar.

Aşırı Uçlarda Yaşar

Yay Burcu Genel Özellikleri;

· Elementi ateş

· Niteliği değişken

· Yönetici gezegeni Jüpiter

· Rengi mavi

· Günü Perşembe

· Uğurlu sayıları 3, 7 ve 9

· Uğurlu taşları lapis, akik, safir, ametist, lal

· En sevdiği meydan okumaktır ayrıca flört etmek, evcil hayvanlar, yolculuk, kitaplar, gülmek, özgürlük, dışarıda olmakta zevkle yaptığı aktivitelerdir

· Sevmedikleri kurallar, ön yargı, meseleleri ciddiye almak, yapamazsın denmesi, yapışkan insanlar, ayrıntılar ve sınırlandırılmak

· Koç, kova ve aslanlarla anlaşır

· Boğa, oğlak ve başaklarla anlaşamazlar.

Koç Burcu Genel Özellikleri

Zodyak’ın başında yer alan koç burcu, burçların ilkidir, güneş her yıl 20 Mart- 19 Nisan’da burcu ziyaret eder. Koç burcu genel özellikleri arasında en belirgin olan çabuk sinirlenen, kavgacı ve sabırsızlıktır. Lider özelliği taşıyan koç burcu insanı sağlam iradeye sahiptir, cesur, atak ve enerjik bir yapıya sahiptir.

Bahar Mevsimini Başlatır

Aynı zamanda da bencil ve hırslı oldukları gibi Koç burcu genel özellikleri arasında bağımsız karakterli olmaları da dikkat çeker. 4 öncü burçtan biri olan koç burcu bahar mevsimini başlatır, özgün olmayı sevdikleri gibi organizasyon ve partiler gibi etkinliklerde dahil her şeyi ilk başlatan kişilerdir. Gerek iş hayatlarında gerekse özel yaşamlarında hızlı, hareketli ve sürekli bir rekabet halindedir.

4 Öncü Burçtan Biridir

Risk almaktan korksalar da verilen her işi hızla bitirme konusunda cesaretli davranırlar. Koç burcu genel özellikleri;

· Elementi ateştir

· Niteliği kardinal yani öncüdür

· Yönetici gezegeni Mars’tır

· Rengi kırmızı

· Günü Salı

· Uğurlu sayıları 1 ve 9

· Uğurlu taşları yakut, opal, turmalin, akik ve jasper

· Gizli tutkusu her zaman bir numara olmaktır

· Güçlü yanları cesur, coşkulu, iyimser, dürüst, kararlı, özgüvenli ve tutkulu olmaktır

· Zayıf yanları saldırgan, çabuk öfkelenen, sabırsız ve dengesiz olmalarıdır

Hayır Kelimesini Duymak İstemez

· En sevdiği rahat giyinmek, rekabet gerektiren oyunlar, yolculuk yapmak, tartışmak, lider olmak, fiziksel güç sergilemek, spor yapmak, kendisini fiziksel güç ve şaşırtan sözlerle ifade etmektir

· Nefret ettikleri ise Hayır kelimesini duymak, görmezden gelinmek, kaybetmek, hareketsizlik, geç kalmalar ve dar alanlardır

· En iyi anlaştığı burçlar yay, aslan ve ikizler burçlarıdır

· Hiç anlaşamadığı burçlar ise başak, oğlak ve boğa burçlarıdır

· Terazi ile uyumu ise belirsizdir.

Aslan Burcu Genel Özellikleri

Zodyak’ın beşinci burcu Aslan’ın döngüsü 23 Temmuz ile 22 Ağustos arasındadır, sabit dört burçtan biri olan aslan ateş grubundadır. Aslan burcu genel özellikleri eli açık, neşeli, yüce gönüllü, umutlu, heyecanlı, coşkulu, yaratıcı, sabit fikirli, kendini beğenmiş, geniş düşünceli ve kibirli olmasıdır.

Doğuştan Lider Ve Sanatçı

Kendilerine bir hedef belirleyen ve bu hedefi gerçekleştirmek için ağır ağır inşa eden Aslan’lar öncü burçların öne attığı heyecanlı fikirleri somut hale çevirirler. Ateş burcu olmasından kaynaklı özel hayatlarında ya da iş hayatlarında bir kıvılcımı anında koca bir ateşe çevirebilirler. Doğuştan liderlik ruhuna sahip olmalarının yanı sıra yine doğuştan sanatçılık ruhuna da sahiptirler.

Zekâsından Dolayı Ego Sahibidir

Ateş elementinden dolayı Aslan burcunun genel özellikleri arasında en belirgin olan cana yakın, sıcakkanlı ve hayat dolu olmalarıdır. Çözülmesi nerdeyse imkansız sanılan her konuyu ya da sorunu çözecek kadar zekidirler ve bu nedenle de egoları fazladır ve çok kolay bir şekilde inisiyatif alırlar. Gösterişli enerjilerini dışa vurma konusunda çekimser değildir, dünyayı yönetmek isterler. Küstah, bencil, inatçı, tembel, insanları hor gören bir yapıya sahiptirler, enerjilerini doğru kullandıklarında insanları canlandırır, güçlendirir ve uyandırırlar.

Dünyayı Yönetmek İsterler

Aslan Burcu Genel Özellikleri;

· Elementi ateş

· Niteliği sabit

· Yönetici gezegeni güneş

· Rengi altın sarısı, turuncu ve sarı

· Günü Pazar

· Uğurlu sayısı 1 ve 3

· Uğurlu taşları kehribar, oniks, kaplangözü, topaz ve akik

· En sevdiği şeyler kameralar, sürekli iltifat almak, güzel giyinmek, pahalı olan her şey, şarkı söylemek ve tatile gitmek

· Nefret ettikleri yalnızlık, vedalaşma ve görmezden gelinmek

· Yay, koç ve ikizler burçları ile anlaşır

· Oğlak, boğa ve akrepler ile anlaşamaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.