Mübarek Berat Kandili ne zaman ve hangi gün kutlanacak? Diyanet ile 2019 Berat Kandili tarihi ne zaman? İşte Kandil günleri

Mübarek Berat Kandili ne zaman ve hangi gün kutlanacak? Diyanet ile 2019 Berat Kandili tarihi ne zaman? İşte Kandil günleri
Mübarek Berat Kandili ne zaman ve hangi gün kutlanacak? Diyanet ile 2019 Berat Kandili tarihi ne zaman? İşte Kandil günleri

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı dini günler takvimi ile 2019 Berat Kandili tarihi de belli olmuştu. İslam âlemi için en değerli gecelerden birisi olan bu mübarek gün yine dua ve ibadetler geçirilecek. Camiler dolup taşacak, eller semaya yükselecek. Öte yandan bu sabah saatlerinden itibaren 'Berat Kandili ne zaman' sorusu ile ilgili araştırmalar başladı. Kandil günleri takvimi ile sorunun yanıtına buradan ulaşabilirsiniz. Peki, Berat Kandili 2019 ne zaman ve hangi gün kutlanacak?

Müslüman âlemi için bir önemli gün daha geldi, çattı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini günler takvimine göre 2019 Berat Kandili tarihi açıklanmıştı. Bu sabah saatlerinden itibaren birçok vatandaş 'Berat Kandili ne zaman' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. 2019 Kandil günleri takvimi ile sorunun yanıtına ulaşabileceksiniz. Peki, 2019 Berat Kandili ne zaman ve hangi gün idrak edilecek? Camilerin dolup taşacağı ve ellerin semaya yükseleceği bu mübarek gece ile ilgili merak edilenler detaylarda!

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN KUTLANACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yayınlanan kandil günleri takvimi bu sabah saatlerinden itibaren merak konusu oldu.

2019 KANDİL GÜNLERİ

Dini günler takvimi içerisinden Berat Kandili tarihine ulaşabilirsiniz. İşte detaylar;

BERAT KANDİLİ TARİHİ

Şaban ayının on beşinci gecesidir. Berat Kandili 2019 yılı itibariyle 19 Nisan cuma gününe denk gelmektedir.

BERAT KANDİLİ'NDE HANGİ İBADETLER YAPILIR?

'“ Kur'an-ı Kerim okunmalı, okuyanlar dinlenmeli, uygun mekânlarda Kur'an ziyafetleri verilmeli, Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

'“ Peygamber Efendimize (s.a.s.) salât ve selâmlar getirilmeli, O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

'“ Tefekkürde bulunulmalı, "Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir" gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

'“ Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı, gönüller alınmalı, kederli yüzler güldürülmeli.

'“ Günahlara samimi olarak tövbe ve istiğfar edilmeli, idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamette bulunulmalı.

'“ Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı, vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

'“ Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

-Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli, iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.

'“ Hayattaki manevî büyüklerimizin, hocalarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon ya da mesaj ile tebrik edilmeli, duaları istenmeli.

-Başta bütün insanlık olmak üzere kendimize ve sevdiklerimize mümkün mertebe ismen dualar etmeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.