Köfteci Yusuf'a DESTEK YAĞMURU! HANGİ ÜNLÜLER KÖFTECİ YUSUF'U DESTEKLİYOR?

Köfteci Yusuf'a DESTEK YAĞMURU! HANGİ ÜNLÜLER KÖFTECİ YUSUF'U DESTEKLİYOR?
Köftelerinde domuz eti çıkan Köfteci Yusuf'a vatandaşların destek vermesinin yanı sıra spor ve siyaset dünyasından da dikkat çeken destekler geldi.

arım ve Orman Bakanlığı'nın hile yapan ve halk sağlığını tehlikeye atanları ifşa etmesinin ardından Türkiye'de domuz krizi patlak verdi.

Bakanlığın ifşa listesinde domuz eti kullanan bir köfteci olduğunu fakat, mahkeme kararı ile açıklanamadığı söylendi. Kısa süre sonra domuz eti tespitinin Köfteci Yusuf'un Bursa Yenişehir'deki şubesinde çıktığı öğrenildi.

Şirket, kumpasa uğradıklarını iddia etti. Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş da dikkat çeken ifadeler kullandı . Akkaş, siyasi gücü olsa numune bile örneklerden alınamayacağını söyledi.

SEDAT PEKER

Akkaş'ın ifadeleri dikkat çekerken akıllara da 2021'deki olay geldi. Akkaş, 2021'de ürünlerine domuz eti karıştırılmakla tehdit edildiğini söyleyip savcılığa başvurmuştu. Bunu da organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile bağlantılı şahısların yapacağını iddia etmişti. Akkaş'ın şikayetiyle yurt dışında olan Peker için kırmızı bülten çıkmıştı. Akkaş şikayet dilekçesinde Peker'e yakın biri tarafından tehdit edildiğini iddia edip şunları söylemişti:

“O mesajda Perşembe günü saat 14.00’a kadar İstanbul Başakşehir’deki ofise gelerek Reis’ten özür dileyecek, Reis kabul ederse oraya gidip elini öpecek, bunu yapmazsa şubelerinize domuz eti sokar, ilçe tarım ve hayvancılık bakanlığı üzerinize salarız. Bu da yetmez bize yakın gruplar var iki grubu şubenize yollarım silahlar ile birbirlerine girer bu işin arkasında bizim olduğumuzu kimse anlamaz. Göreceğiniz zararı siz kendiniz düşünün”

Domuz eti olayının ardından Peker, sessizliğini bozdu. Peker, hakkında arama kararı çıkartılmasına neden olan Akkaş'a destek verdi. Peker, eğer bir domuz varsa devletin birebir depolara gidip tespit etmesi gerektiğini söyledi. Peker'in duruma eleştirisi ve desteği dikkat çekti. Peker, "Her Köfteci Yusuf konuşulduğunda ismimin geçmesi eğlenceli geliyordu. Ne Köfteci Yusuf’muş arkadaş, artık gerilmeye başladım. Köfteci Yusuf bana sevgi duyduğu için bir kez aramıştı, görüştük. Çayını bile içmedim. Biz onun sattığı kadar her Bayram kurban bağışlıyoruz. Ne zaman Köfteci Yusuf gündeme gelirse ben de TT oluyorum. Bu ne saçma iştir. Bu adam 12 bin kişi çalıştırıyor. Devlet bu domuz etlerini yakalamış mı?” dedi.

ÜNLÜ EKONOMİST ÖZGÜR DEMİRTAŞ

En dikkat çeken desteklerden biri de ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan oldu. Demirtaş, Köfteci Yusuf'un büyüklüğü ve elde edeceği kar ile domuz eti kullanmasının mantıklı olmadığını öne sürdü. "1000'de bir domuz eti tespit edildi" ifadesinin olmadığını söyleyip eleştirilere de matematiksel bir yanıt verdi. Demirtaş şunları kaydetti:

Aşağıda verdiğim örnekte Binde Bir oranını kullandım. UYARI Geldi. Özgür hoca ne kadarlık Domuz eti kullanıldığı belli DEĞİL diye.

"Benim düşüncem hala aynı. Gelin MATEMATİK yapalım:

BİNDE bir değil tam YÜZ kayı BİNDE YÜZ, yani %10 Domuz eti kullanmış olsunlar:

Köfte Maliyetleri 1000 Birim olsun. Kira, Çalışan, Elektrik vs vs maliyetleri 4000 Birim olsun. Toplam maliyet 5000 Birim olsun.

Domuz eti normal etin yarısı kadar pahalı olsun (ki kesinlikle değil). Bu durumda 1000 birimlik et maliyeti 950 Birim. Toplam Maliyet 5000 değil 4950 Birim olur!

Siz bana bu işletmenin maliyeti 5000’den 4950’ye indirmek için BİLEREK ve İSTEYEREK böyle bir RİSK mi aldığını söylüyorsunuz?

ÜNLÜ DEPREM BİLİMCİ ÖVGÜN AHMET ERCAN

Ünlü Deprem Bilimci Övgün Ahmet Ercan da sosyal medya hesaplarından Köfteci Yusuf'a destek vermeye başladı. Ercan, "Kimileri konuyu halen anlamamış:yok köftesi iyi/kötü, ucuz/pahalı diye tartışıyorlar. Konu şu: işinde başarılı, halktan biri olan Köfteci Yusuf’u yok etmek için bir domuz tuzağı düzenleniyor. Bu korkunç ortamda, Köfteci Yusuf ile dayanışmak gerek" dedi.

CHP ERZİNCAN MİLLETVEKİLİ MUSTAFA SARIGÜL

Yine dikkat çeken desteklerden biri CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den geldi. Sarıgül, sürecin başında 'Domuz eti karıştıranı açıklayın yoksa ben açıklayacağım' diyerek duruma isyan etmişti. Sarıgül şimdiyse Köfteci Yusuf'a destekte bulunup Erzincan'da bir şube açmasını istedi.Sarıgül, "Desteğimiz sizinle. Yusuf kardeşim can Erzincan'a bekliyorum, en görkemli şubeni burada açacağız.” dedi.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN ERGUN

İYİ Parti Milletvekili Metin Ergun da sakin bir destek verdi. Ergun, yakınlarıyla beraber Köfteci Yusuf'un şubesine gidip köfte yedi. Ergun bunu da X hesabından paylaştı.


İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Bursa Milletvekili Hasan Toktaş da Köfteci Yusuf'a gidip destek verdi. Toktaş X paylaşımında şunları kaydetti:

"Yemek resmî paylaşmak adetim değildir ancak bu resmi paylaşmayı bir görev sayıyorum.
Köfteci Yusuf kardeşimizi şahsen tanımam ama hikayesini iyi bilirim.
Bahsi geçen hatayı yapmış olma ihtimalini mümkün görmüyorum.
Rabbim iş rastlığı versin"

UŞAK BELEDİYE BAŞKANI ÖZKAN YALIM

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın desteği de dikkat çekti. Özkan Yalım, kentte bir Köfteci Yusuf şubesi önünde olayın kumpas olduğunu iddia etti. Özkan Yalım'ın Köfteci Yusuf'la ticari ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Yalım'ın daha önce et nakliyatı yaptığı şimdiyse sadece bir şubeden kira olduğu öğrenildi.

DENİZLİSPOR'DAN KÖFTECİ YUSUF'A DESTEK

Siyasetin yanı sıra spor dünyasından da dikkat çeken bir destek geldi. Maddi olumsuzluklar nedeniyle takım otobüsünü satışa çıkaran, kadrosunun tamamının alt yapı oyuncuları ile oluşturmak zorunda olan Denizlispor'dan destek Köfteci Yusuf'a gidip destekte bulundu.

Sosyal medya hesabından oyuncularının Köfteci Yusuf'tan yemek yediği anları paylaşan Denizlispor, "Son dönemde sosyal medyada çıkan haberler sonrası, Yerli markamız Köfteci Yusuf’un yanında olduğumuzu belirtmek isteriz." notunu düştü.

ÜNLÜ KEBAPÇI BEDRETTİN AYDOĞDU'DAN YUSUF AKKAŞ'A DESTEK VİDEOSU

Köfteci Yusuf'un patronu Yusuf Akkaş'a bir destek de meslektaşı Bedrettin Aydoğdu'dan geldi. Bedri Usta lakabı ile tanınan ünlü kebapçı Köfteci Yusuf için destek videosu yayımladı. "Hep destek tam destek meslektaşıma" mesajı yayımlayan Bedri Usta, “Böyle bir şeye inanmıyorum. 290 şubesi olan birisi böyle bir şey yapmaz. Bugünde destek amaçlı köfte yemeye geldim” dedi.

VATANDAŞ'DA KÖFTECİ YUSUF'U DESTEKLİYOR

Vatandaştan da geldi. Başta Köfteci Yusuf'un şubeleri sinek avlarken birden doluluğa ulaşmaya başladı. Domuz eti yedirdiği belirtilen Köfteci Yusuf'a giden bir grup vatandaş, "Köfteci Yusuf'u yedirmeyiz" sloganı attı. Birçok yurttaş da bağımsız olarak Köfteci Yusuf'un önünde video çekip destekte bulunmaya başladı.

Hatta emekli bir vatandaş, emekli maaşı nedeniyle geçinemediği parası olsa Köfteci Yusuf'a destekde bulunacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.