GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ETRAFINDAKİ ESNAFI PANDEMİ BATIRDI VE YASAKLAR RÜZGARI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ETRAFINDAKİ ESNAFI PANDEMİ BATIRDI VE YASAKLAR RÜZGARI
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ETRAFINDAKİ ESNAFI PANDEMİ BATIRDI VE YASAKLAR RÜZGARI

Pandemi en çok Gaziantep’te kimi vurdu derseniz; Esnafı vurdu derim. Gaziantep’teki esnaf gerçekten de pandemiye karşı direnemeyerek, iflaslar yaşanması devam ediyor. Üstelik, Gaziantep Esnaf Odalarına bağlı birçok esnaf da esnaf sicilini iptal ederek, esnaflığı bırakıyor. Bunun yanı sıra en çok zarar gören esnaf ise, bir zamanlar “Altın değerinde” olan Gaziantep Üniversitesi karşısındaki kafeler, restaurantlar, kahvehaneler, pizza ve döner salonları. Bu yerler şimdi yerlerinde yeller esip, pandemi rüzgarıyla ilgili batağa doğru gidiyorlar. Ayrıca buraların kiraları da 25 ile 50 Bin TL arasında olunca, esnaf da bu kiraları ödeyemiyor. Pandemi dolayısıyla Gaziantep Üniversitesinde bulunan yaklaşık 60 bin öğrenci öğrenim yapmadığı için alışverişin azalması Gaziantep Üniversitesi etrafındaki esnafta sorun yaratıyor. Birçok dükkan ve iş yeri de kapatarak, hem işçi, hem de dükkanlardan kira alanlar iflas bayrağını çekmiş durumda. İnşallah pandemi biter Gaziantep Üniversitesinin etrafındaki dükkanlarda tekrar eski günlerine dönerler. Burada son söz olarak da sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da bu esnaflarla ilgili gerekli desteği çıkarak, en azından bu esnaflardan vergilerini iptal ettirip, bir can suyu yapmaları gerekiyor. Her iki Başkanımın da yapacağına inanıyorum.

YASAKLI BAYRAM

Pandemi ve koronavirüs Gaziantep’i Temmuz ayında öyle bir şehir haline getirdi ki; e Ramazan bayramında olduğu gibi birçok yasaklarla birlikte giriyor. Gaziantep Valisi Davut Gül,bayram, mezarlık, nişan, düğün, kız isteme, toplu kurban kesimi ve buna benzer bir çok faaliyetin yasak olduğunu açıklayarak, vatandaşın maske, mesafe ve hijyene dikkat etmelerinin yanı sıra, tedbirli olmaları konusunda da uyarıda bulundu. İnşallah yasaklı bir bayramı da kolay geçiririz.

YOĞUN BAKIMLARDA YER YOK

Gaziantep’te Temmuz ayında “Pik” yapan yoğun bakım hastaları Gaziantep’teki kamu ve özel hastanelerinde yer bulmak pek de mümkün olmuyor. Günlük vaka sayıları da azalacağına, sürekli artıyor. Entübede de aynı sıkıntılar yaşanıyor. Günlük vefat sayısı da 4’ün altına hiç düşmedi. Gaziantep’te Sağlık Müdürlüğü elinden geleni yapmasına rağmen, vatandaş kurallara uymayınca koronavirüste Gaziantep’te kabus yaşatmaya devam ediyor. Aynı şekilde kabus yoğun bakımda da yaşanınca Gaziantep’teki yoğun bakımın dolması nedeniyle hastaların çoğu Kahramanmaraş Şehir Hastanesine gönderiliyor. Yani Gaziantep’teki yoğun bakım üniteleri yetmeyince de komşu ilimiz Kahramanmaraş’ın yoğun bakımını doldurmuş olduk. İnşallah, Ağustos ayında bu hastalıktan Gaziantep az da olsa kurtulur, eski günlerimize dönmeyi umut ediyoruz. Ama bu gidişle Gaziantep koronavirüsle büyük darbe yiyeceğini de bir daha söylüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.