EMİN ADIMLARLA YOLA DEVAM

EMİN ADIMLARLA YOLA DEVAM

HABERİN VİDEOSU

Biz her zaman “Emin adımlarla yola devam” etmekteyiz. Kimin ne söylediği, ne dediği çok önemli değil. Önemli olan Gaziantep halkının arkamızda olması. Gerisi teferruattır. Biz bu alemde yıllardır yürüyoruz. Zaman zaman dikenli teller oldu. Bu tellerin üzerinde her şeye rağmen yürüdük. Birileri sürekli yolumuzu kestiyse de sonunda kendi kendini infilak etti. Hep şu söz doğrudur; “Her silah sahibine döner” doğru bir sözdür. Bundan da şüphemiz yok. Bize dönen silahlar hep iyilik yaptığımız, hep desteklediğimiz hep yanında olduğumuz insanlardan zarar gördük. Zarar önemli bir şey değil. Kar zararın ortağıdır. Önemli olan “Gönül zararıdır.” O nedenle Olay Medya Grubu olarak her zaman emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Ödül törenimize katılıp alan, almayan tüm herkese teşekkür ediyoruz. En çok teşekkür ettiğimiz de kendi meslektaşlarımızdır. Hem Gaziantep, hem de ulusal medya bize destek vererek, yanımızda oldular. Bundan dolayı da Allah kendilerinden razı olsun diyoruz. Bu hafta, Olay Medya haberlerine önem veren ulusal basının destekleri ve son dönemde en çok konuşulan Kadın cinayetleri konularını gündeme getireceğiz.

KADIN CİNAYETLERİNDE GAZİANTEP’İN DURUMU

Kadın cinayetleri öyle çoğaldı ki Türkiye genelinde 18 ayda 655 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Gerçekten de bu rakam çok aşırı yüksek. Bu yükseklikten dolayı da hukuki tedbirler alınmasına rağmen bir türlü çözülemiyor. Ancak cinayetlerin gerçeğinde erkeğin psikolojik yapısı, sosyal medyada ve gelir düzeyi önemli rol oynuyor. Bu da cinayet işlemekte en asıl üç ana neden oluyor?. Gaziantep’te ise 2019 yılından bu günü kadar 17 kadın cinayeti işlenmiş. Çoğunun failleri yakalanmış. “Eften püften” iddialarla kendilerini doğru çıkarmak için ifadeler vermişler. Hukukun açığını bularak “Kravat takmak, takım elbise giymek, cezaevinde iyi hal davranışları” kadın cinayetleri işleyen erkeklerin yüksek ceza almaları gerekirken, düşük cezalar alarak kendini kurtararak, tekrar cezaevlerinden çıktıkları takdirde aynı şekilde kadınlara zarar vererek, yeni cinayetler işliyorlar. Bence bu cinayetlerin önlemenin yolu hukuktan geçiyor. Benim bildiğim kadarıyla cinayet işleyen kim olursa olsun “Cezayı” az almalarından kaynaklanıyor. Bu ceza işlediği cinayete göre verilirse en azından önleyici tedbirler alınmış olur. O nedenle kadın cinayetlerinde Gaziantep’te Türkiye’nin en fazla kadın cinayeti işlenen şehiri olduğunu dikkate alırsak, Gaziantep’teki başta adliye, emniyet ve diğer kurumlar bu konuda daha dikkatli olurlarsa en azından “Cinayet işlenmeden tedbir alınmış” olur.

ULUSAL BASINA TEŞEKKÜR

Gaziantep’te gerçekten Olay Medya 27 yıldır hizmet verdiği damgasını yaptığı törenle ortaya koydu. Törene gerçekten de her simadan insanlar katıldı. Katılımcılar Olay Medya’nın yanında olduğunu net olarak söyledi. Ulusal basından bir çok gazete ve internet siteleri haberlerimizi geniş şekilde verdi. Başta Hürriyet, Sabah, Milliyet, Türkiye, Habertürk ve Sözcü gibi ulusal çapta çok güçlü okura sahip olan gazeteler haberlerle destek verdiler. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Bir de bize en çok sorulan sorular arasında “Olay TV’nin” uyduya tekrar ne zaman çıkacağını soruyorlar. Bana göre de çok doğru bir soru. Biz tam 15 yıldan bu yana kesintisiz Gaziantep Olay TV olarak uydudaydık. Ancak uydu fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı biraz dinlenmeyi seçtik. İnşallah Gaziantepliler bize törenimizde sahip çıktığı gibi çıkarsa uyduda da tekrar çok kısa bir süre içerisinde yayında olacağız. Bu nedenle Olay TV uyduya geçişi ile ilgili çalışmaları da hızlandırdık. Dünyanın her yerinde bizi arayarak “Uyduya ne zaman çıkacaksınız?” diye sorulara cevabımız nettir. Çok kısa zamanda sizlerle tekrar birlikte olacağız. Çünkü Olay Medya Dünya’da ve Türkiye’de Gazianteplilerin sesidir. Her zaman sesi olmaya da devam edecektir. İyi haftalar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.