İşte Gaziantep'te en çok tercih edilen bebek isimleri

İşte Gaziantep'te en çok tercih edilen bebek isimleri
TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2019 yılında doğan kız ve erkek bebeklere verilen isimlerle ilgili sonuçlar değerlendirildi. Yapılan açıklamada kızlarda ilk sıradaki ismin 'Zeynep', erkeklerde ise 'Yusuf' olduğu bildirildi.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, 2019 yılında doğan bebeklere verilen isimler incelendiğinde, önceki yıllarda olduğu gibi erkeklerde Yusuf, kızlarda ise Zeynep isminin ilk sırada yer aldığı görüldü. Kız bebeklerde Zeynep 2000 yılından, erkek bebeklerde ise Yusuf 2003 yılından bu yana en çok tercih edilen isimler arasında olmaya devam etti.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, 2019 yılında kız bebeklerde Zeynep’ten sonra en popüler isimler sırasıyla: Elif, Defne, Asel, Azra, Eylül, Ebrar, Asya, Öykü ve Ecrin oldu. Erkek bebeklerde ise Yusuf’tan sonra en popüler isimler sırasıyla Eymen, Miraç, Ömer Asaf, Ömer, Mustafa, Kerem, Miran, Hamza ve Ahmet oldu.

Erkeklerde ve kızlarda ve en çok tercih edilen ilk 10 bebek ismi, 2019

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada erkeklerde Yusuf isminin 2006 ve 2012 yılları hariç 17 yıldır en çok konulan isim olduğu, 2001’den itibaren ise hep ilk üç isim arasında olduğu belirtildi. “Eymen” ismi son beş yıldır ikinci sırada yer aldı.

ADNKS 2019 sonuçlarına göre yeni doğan kız bebeklerde en çok tercih edilen isim yine “Zeynep” oldu. Açıklamada Zeynep” isminin 2000 yılından itibaren 2006 hariç 20 yıldır en çok konulan kız ismi olduğu ifade edildi. En çok konulan ikinci ismin ise 13 yıldır “Elif” olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.