ÇÜRÜYEN VE UCUBE DEMİR KÖPRÜLER ŞEHİRİN ESTETİĞİNİ BOZUYOR

ÇÜRÜYEN VE UCUBE DEMİR KÖPRÜLER ŞEHİRİN ESTETİĞİNİ BOZUYOR
ÇÜRÜYEN VE UCUBE DEMİR KÖPRÜLER ŞEHİRİN ESTETİĞİNİ BOZUYOR

Yaklaşık 12 yıl önce yapılan ve yapıldığı gün modern görünümlü olan 3 demir köprü "Ömrünü tamamlayarak" çürümeye başlayınca adeta "Ucube" görüntüsüne dönüşerek, Gaziantep'in estetik yapısında büyük bir bozukluğa sebep olduğu ileri sürüldü.

HANGİ YIL YAPILMIŞTI?

AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanlığına 2004 yılında seçilen Asım Güzelbey, ilk işi olarak eski Beğendik mağazası olduğu bölgeye üst geçitli demir köprü daha sonra aynı şekilde eski Çocuk Hastanesi'nin olduğu ve Kaleli oteli arasındaki yere yine üst geçitli demir köprü ve aynı şekilde İnönü caddesi üzerinden Garajlara giderken, Tam-Med hastanesinin olduğu yere üst geçitli demir köprüler yaparak, ulaşımı kolaylaştırmayı sağladığını ve yaklaşık 13 yıl olan köprüler artık ömrünü tamamladığını ve kötü görüntünün yanı sıra yıkılma tehlikesi yaşadığı ileri sürüldü.

DAHA ÖNCE BALIKLI KAVŞAĞINDA DA DEMİRLİ ÜST GEÇİT VARDI, SONRA KALDIRILDI

Aleybey Mahalle Muhtarı Bülent Yegül, 2005 yılında yapılan Balıklı kavşağı demirli üst geçit köprüsü 2013 yılında eski Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey tarafından "Kötü görüntüye" neden olan üst geçidi kaldırarak yerine yaya geçidi açarak, yayaların buradan geçmesini sağladığını ve bundan dolayı da Gaziler caddesi ile Eblehan arasında geçişlerinde daha da hızlandığını, aynı durumun diğer ucube görüntülü üst geçitlere de yapılabileceğini söyledi.

ŞAHİN'DEN KÖPRÜLERİN KALDIRILMASI İSTENİYOR

Alaybey Mahalle Muhtarlığını 15 yıldan bu yana yapan Bülent Yegül, 2006 yılında yapılan kendi mahallelerindeki üst geçitin artık bir demir yığını haline geldiğini ve çok kötü bir görüntüye sahip olması nedeniyle kaldırılmasını ve yerine de daha bir modern üst geçitlerin yapılmasını gerektiğini söyleyerek, "Bu üst geçit yapıldığında gerçektende çok doğru bir işti. Ancak, üst geçitler 13 yıldan beri faaliyette. Artık eskisi gibi insanlar üst geçitlerden geçmiyorlar. Üstelik cadde ortasından demirlerde gerçekten de caddeyi ikiye bölerek, büyük sıkıntılar yaratıyor. Zaten insanlar bilinçlendiği için uygun geçişlerin yapılması halinde yayalarda daha rahat geçebilecekler. Sürücüler de yayaların geçişinde eskisi gibi rahat hareket edemiyorlar. Artık ilk geçiş hakkı yayaların olduğu için ve sürücülere de büyük cezalar yazılması nedeniyle bu şehrin estetiğini bozan demirli yol engel geçitlerinin iptal edilmesi gerekiyor. Sayın Büyükşehir belediye başkanımız Fatma Şahin'in, gerçekten de çalışmalarından çok memnunuz. Hem ucube üst geçitleri, hem de kötü görünümlü cadde ortasındaki demirlerin kaldırılmasını kendisinden talep ediyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.