Bayern München ve Gaziantep FK

Bayern München ve Gaziantep FK
Bayern München ve Gaziantep FK

Şaşırmayın 120 yıllık dünya ve avrupa markasını kıyaslayacak kadar geri zekalı değilim.
Benim size ışık tutacağım oradaki başkanlık, yönetim kurulu, alt yapı ve kurumsal niteliği ile bizim durumu kıyaslayacağım.
Neden Gaziantepspor'un topu versen bomba diye karakola götürecek kişilere sırf para için verildiğini, sonra fıstık gibi soyularak kapatıldığını ;
Şimdi Gaziantep FK'nın neden bu şehirle tüm iyi niyetli çabalara rağmen bütünleşemediğini, taraftarların uzak kaldığını, şehrin takımının neden otobüslerin üzerinde siyasilerle, neden sadece zenginler kulübü görüntüsü verdiğini, neden zengin lokallerde toplanılıp konuşulduğunu ama Düztepe, Vatan, Hoşgör, Karşıyaka, Şehreküstü, Kalealtı ve şehrin varoşlarında olamadığının karşılıklı analizini yapacağım.
Neden bir tane kulüp Almanya'nın şehrinden çıkıp dünya kulübü olurken, niçin bizim takımlarımız soyuluyor, kapatılıyor, yerine geçen şehriyle bile bütünleşemiyor.
Bayern München ;
Onursal Başkan : Franz Beckanbauer anlatmaya, yazmaya gerek var mı ? O sadece Almanya'nın ve Bayernin değil Dünya futbolunun imparatoru.
Başkan : Karl Heinz Rummenige , Alman futbolunun efsanelerinden Mercedes ve Audi'den değil futbolun içinden.
Başkan Vekili Uli Honees : Alman futbolunun ceket iliklenen ismi futbolun içinden.
Başkan Yardımcısı : Oliwer Kahn Alman futbolunun ve Bayern takımının efsane kalecisi şimdi bilgi ve birikimini kulübü için harcıyor.
Spor Yönetimi : Hasan Salihamidzic Bosnalı ama Almanya'da yıllarca oynamış efsane bir isim.
Menejer : Katlen Krüeger Bayernin önemli isimlerinden.
Alt Yapı ;
Sorumlu : Klaus Augenthaler : Bizim Alman İsmailcilere duyurulur. Bu adam hem Bayernin, hem Alman milli takımının Beckanbauer'den sonra defanstaki en önemli isimlerinden.
16 yaş sorumlusu : Halil Altıntop
Fazla yazmaya, fazla isimlendirmeye gerek var mı ?
Bizim Beckanbauerler, Rumeniegeler, Augenthalerler, Kahnlar ve niceleri yani bu şehrin futboluna takımlarına, kanları, canları, göz yaşları, alınterleri ile şampiyonluklar yaşatan, Lensleri, Romaları, Fenerleri, Cimbomları yenenler şimdi kulübün ne yöneten kısmına, ne idari kısmına, ne saha içine yanaştırılmıyorlar.
O zaman da Bayern München dünya kulübü olurken, bizim takımlarımız zenginlerin egoları, hobilerine yem oluyorlar.
Anladınızmı , şimdi benim meselemi , dolar ve euro değil memleket ve takım meselesi.
Aslında resim her şeyi anlatıyor, Mancester City'den transfer edilen Sane'nin imza töreni Rumeniege, Kahn,Salihamidzic, bakın ve karar verin....!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.