Bakan Koca'dan Gaziantep için 'kırmızı' alarm!

Bakan Koca'dan Gaziantep için 'kırmızı' alarm!
Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenen koronavirüs haritasında Gaziantep'in neredeyse tamamen kırmızıya döndüğü görülüyor.SağlıkBakanı Fahrettin Koca ve Vali DavutGül başta olmak üzere yetkililer artan vakalarla ilgili uyarılarını sürdürüyorlar.

GAZİANTEP'TE VEFAT SAYISI DA YÜKSELİYOR
Vakaların her gün 1000'in üzerinde olduğu Gaziantep'te vefat sayısı da günden güne yükseliyor. Mega Haber'in edindiği bilgilere göre Gaziantep'te bugünkü vefat sayısı 22. Türkiye geneli için açıklanan vefat sayısı ile kıyaslandığında bu vefat sayısı, gelinen son durumun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor.

EK TEDBİRLERİN ALINMASI KAÇINILMAZ
Vaka ve vefat sayısının son günlerde sürekli olarak yükseldiği Gaziantep'te mevcut tedbirlerin yeterli olmayacağı ve ancak alınacak ek tedbirlerle salgının kontrol altına alınabileceği ifade ediliyor. Türkiye genelinde alınan yeni tedbirlerden bazıları Gaziantep'te de uygulanabilir.

ATAMA LİSTESİ SONUNDA ONAYLANDI
Yaklaşık 3 yıldan bu yana kilitlenmiş olan İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı bürokrat kadrosu sonunda değiştirilebildi. Yaklaşık 3 ay önce İl Sağlık Müdürü’nün değişmesi sonrasında yeni İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’nin 1 ay önce kendi çalışacağı ekibi kurmaya yönelik yaptığı atamalar Sağlık Bakanlığı’nda onaylanmadan bekletiliyordu. Bu atamaların sonunda yapıldığı öğrenildi.

TABİPLER ODASI AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Gaziantep-Kilis Tabip Odası tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Gaziantep ve Kilis’te son bir haftadır vaka sayılarının ciddi şekilde arttığına dikkat çekilmişti.
Açıklamada şu ifedelere yer verilmişti: "Covid-19 için ayrılan yoğun bakımlar ve servisler dolmuştur. Gaziantep için günlük Covid-19 PCR pozitif vaka sayımız bin 200’lere çıkmış ve halkımız yoğun bakım için sıra bekler konuma gelmiştir. Her akşam yayınlanan turkuaz tablonun yüzde 60’ı Gaziantep iline ait ise diğer illerin verileri nerededir? Kilis ilimizde geçen haftalara göre Covid-19 PCR pozitif vaka sayımız yüzde 250 artış gerçekleşmiştir. Servisler doluluk oranına ulaşmış ve yoğun bakımlar dolmuştur."

VALİ GÜL, "YASAKLAR GELEBİLİR" DEMİŞTİ
Gaziantep Valisi Davut Gül de önceki hafta artan vakalarla ilgili açıklama yapmış son dönemlerde Türkiye'de ve Gaziantep'te vaka
sayılarında artış yaşandığını belirtmişti. Vali Gül, Avrupa'da ikinci dalganın başladığını ve Türkiye'de ise Covid-19'lu hasta sayısının yükselmeye başladığını vurgulamıştı. Gül ayrıca 2 hafta içerisinde Gaziantep'te yeni yasakların gelebileceğini ifade etmişti.

GAZİANTEP FK'DA DA KORONA ÇIKTI
Süper Lig ekiplerinde korona virüs vakası görülen takımlara Gaziantep FK da eklendi. Gaziantep ekibinde rutin olarak yapılan testlerin sonuncusunda, bir futbolcu ve bir personelde korona virüs tespit edildiği açıklandı. Sonuçları pozitif çıkan futbolcu ve personelin izolasyon ve tedavi sürecinin ise başlatıldığı öğrenildi.Konu ile ilgili Gaziantep FK'dan yapılan açıklamada, "Futbol takımımıza
yapılan rutin Covid-19 testinde, bir futbolcumuzun ve bir personelimizin test sonucu pozitif olarak raporlanmıştır. Futbolcu ve personelimizin izolasyon ve tedavi süreci protokoller dahilinde başlatılmış olup, kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı.

KARŞILAŞTIRMALI HARİTALAR

Gaziantep'İn önceki aylara ait koronavirüs haritaları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.