Prof. Dr. M. Hanifi Aslan’ın 30 Ağustos Mesajı

Prof. Dr. M. Hanifi Aslan’ın 30 Ağustos Mesajı
Prof. Dr. M. Hanifi Aslan’ın 30 Ağustos Mesajı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. M. Hanifi Aslan, 30 Ağustos Zafer Bayramıdolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Prof. Dr. M. Hanifi Aslan mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramının milli mücadele sürecindeki en büyük adımlarından biri olduğunu vurgulayarak: "26 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz, milletimizin destansı ve amansız mücadeleleriyle 30 Ağustos 1922’de zafere taşınmıştır. 30 Ağustos 1922, milletimizin ve hayatını vatan uğruna feda eden kahramanlarımızın emperyalizme karşı cesaretinin ve bağımsızlığı hak ettiğinin tarihi bir belgesidir. Tarihte benzer örnekleri olduğu gibi, 30 Ağustos Zafer, milletimizin bağımsızlığına ne kadar düşkün olduğunun en açık göstergesidir. Ülkemizin milli mücadele sürecindeki en büyük adımlarından biri olan Büyük Taarruz Zaferinin 98. Yıldönümünü bir kez daha gururla kutluyoruz.

Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı Zaferin yıldönümünde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.