Hem gezin, hem dil öğrenin

Hem gezin, hem dil öğrenin
Hem gezin, hem dil öğrenin

Her insan hayatının belli dönemlerinde birtakım değişiklikler içine girer. Mesela sürekli aynı yerde kalmak istemez, aynı şehri dolaşmak istemez, aynı kültürün içinde yer almak istemez. İnsanın doğal fıtratı gereği, yeniliklere ve değişikliğe açık olması, insanın kendini geliştirmesini en çok etkileyen unsurdur. “Çok gezen mi, çok okuyan mı bilir?” sorusu, eskiden beri sorulan ve cevabı, tartışmasız bir şekilde “çok gezen” olan bu soruyu biraz daha günümüze uyarlayarak hem gezme hem de öğrenme imkânı bulabileceğiniz bir konudan bahsedelim…

Dil eğitimi, son dönemlerde en popüler eğitimlerin başında yer almaya başladı. Gerek iş sahalarında daha kariyerli bir yere ulaşabilmek için gerekse de hayatın akışında daha yüksek mertebelere erişebilmek için yabancı dil öğrenimi gerekli olan bir iş haline geldi. Yabancı dil eğitimi komsunda en çok tercih edilen dil, hiç şüphesiz İngilizcedir. İngilizce, uluslararası alanda daha fazla konuşulan, dünyada en çok konuşan sayısının bulunduğu dillerden biridir. Bir de bu dilin sahiplerinin her alanda önde gelmeleri, dillerinin yayılmasını etkilemiştir. İngiltere dil okulları ise kendi kültürünü daha fazla yaymak ve dil öğrenmek isteyenlere en iyi alternatifleri sunmak için oluşturulan alanlar olmakla birlikte bu alanda beklentilerini karşılayabilmiş okullardır. Çünkü dünya genelinde İngilizce öğrenmek isteyenlerin çoğunluğu, İngiltere’deki dil okullarını tercih etmektedir.

Neden İngiltere dil okulları?

Bir ülke, bir şehir, bir belde hatta cadde ve sokağın tercih edilebilmesi için cazip yönlerinin olması gerekir. Mesela İstanbul’da ikamet eden bir kişi, kendine her anlamda hitap eden bir ilçede oturmak ister. Konum açısından, eğitim alanları açısından veya diğer sosyal etkinlikler açısından beklentilerini karşılayabilecek bir ilçe her zaman için ilk tercihi olur. İngiltere’de dil eğitimi almak istenmesinin de kendine göre cazip yönleri vardır. Peki, nedir bu cazip yönler?

Başta İngiltere’nin resmi dili İngilizcedir yani buraya eğitim almaya gelen kişi, başında adres olarak doğru bir ülkeyi tercih etmiş olur. Bununla birlikte öğrencilere sunulan hakları kapsamlıdır, vize alma konusunda esnek şartları vardır. Yani bir öğrencinin İngilizce öğrenmek istediğinde ilk olarak tercih etmesi gereken ülke İngiltere’dir. Tabi bunlar tek başına yeterli sayılmaz, bir de eğitim alanındaki başarısından da söz etmek gerekir. İngiltere dil okulları veya diğer eğitim kurumları, dünya genelinde kendinden söz ettiren, marka değeri yüksek olan kurumlardır. Devlet olarak sıkı bir denetime tabii tutulan dil okulları, özellikle uluslararası öğrenciler için sunulan haklar konusunda daha bir emniyetli hareket etmektedir. Bu da dışarıdan buraya dil eğitimi almak için gelen birinin aradığı sonuçları çok daha kolay bir şekilde elde etmesini sağlıyor. Tabi çalışma izninin verilmesi, konaklama seçeneklerinin fazla olması, giderlerin biraz daha uygun olabilmesi de yine tercih etmek için geçerli avantajlardır.

Dil okulları neye göre seçilmelidir?

Dil eğitimi almak için gerekli olan en önemli şey, dil okulunun alanındaki başarısıdır. Öğrencilere karşı sorumluluklarını yerine getiren, uluslararası öğrencilere haklarını tam olarak teslim eden, eğiticileri ile başarılı sonuçlar vermeyi başaran bir dil okulu, elbette tercih edilmeye en layık okuldur. İngiltere dil okulları, genel olarak bu özelliklere sahip kurumlardır. Fakat buna rağmen yine de araştırma yapmadan, okul hakkında bilgi edinmeden karar vermemek gerekir. Bu konuda gerek kendi araştırmalarınızı gerekse de yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmeti veren kurumlarla iletişime geçerek ülke ve dil okulları hakkında en ayrıntılı bilgilere ulaşarak karar verebilirsiniz.

https://alternatifecs.com/ingiltere-dil-okullari/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.