Gaziantep'liler dikkat! Soğuk hava yolda

Gaziantep'liler dikkat! Soğuk hava yolda
" Meteoroloji yağış sistemine dikkat çekti. Ülkenin batısı, doğusu ve kuzeyindeki illerin büyük bölümlerinde kar esareti yaşanırken, karın henüz düşmediği Gaziantep ve çevre illerde ise şiddetli soğuk hava Balkanlar üzerinden geliyor."

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın yurdumuza girmesi ve iç kesimlerde kar yağışları bekleniyor. Uyarılara göre yurdun büyük bölümünde görülecek yağışların; yağmur ve sağanak zamanla Trakya, Marmara’nın güneydoğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte hava durumu hızla değişecek...

HİSSEDİLİR DERECEDE 'SOĞUK' GELİYOR

Çarşambaya geliyor : Meteorolojinin sitesinde yayınlanan son dakika açıklamaya göre soğuk ve yağışlı hava Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde etkili olacak. Yağışlar önce yağmur şeklinde başlayacak, akşam saatlerinde Trakya bölgesinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönecek. Marmara, Ege ve Akdeniz’de ise kuvvetli sağanak yağış başlayacak.

BUZLANMA VE DON

Rüzgarın; Çarşamba günü Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğudan (Poyraz) kuvvetli olarak eseceği bekleniyor. Yağışların etkisini kaybetmesiyle birlikte Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri iç ve doğu bölgelerimizde kuvvetli buzlanma ve don olayı tahmin edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.