ELLERDE TÜRK BAYRAKLARI

ELLERDE TÜRK BAYRAKLARI
ELLERDE TÜRK BAYRAKLARI

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde on binlerce kişi Demokrasi Meydanı'nda hem şehitleri andı hem de ülkemizi bölmek ve parçalamak için içerden ve dışarıdan hazırlanan tüm oyunlara karşı birlik mesajı verdi.

Gaziantep'te 15 Temmuz etkinlikleri Şehitlik ziyareti ile başladı. Vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile kortejler halinde yürüyerek Demokrasi Meydanı'nda toplandı.

Toplu halde akşam namazı kılan vatandaşlar Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi. Protokol konuşmalarının ardından Şehitler için dua edildi.

Ceylan Bazoğlu Balcı'nın 15 temmuz marşını seslendirmesinin ardından yatsı namazı kılındı. Etkinlikler Mustafa Yıldızdoğan konserinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da düzenlenen etkinliklerde yaptığı konuşma canlı olarak dinlendi. Gece yarısı sala okunurken Demokrasi Meydanı'ndaki etkinlikle sabah namazına kadar sürdü.

ONURLU VE GURURLUYUZ

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı'ndan bir dörtlükle konuşmasına başladı. Şahin, "Gaziantep muhteşemsin yine Gaziantep. 15 Temmuz 3 yıl önce... Gurur tarihimiz, onur tarihimiz oldu. Yeniden kurtuluşun, yeniden şahlanışın tarihi oldu. Bu dava insanlık tarihi kadar eski bir dava. Bu dava ya İstiklal ya ölüm diyen Mustafa Kemal'in davasıdır. Bu dava biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın davasıdır. Bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Değişen bir şey yok. Bu güç sadece ekonomik, sanayi gücü değil. Bunu önemli ama sevginin, kardeşliğin, gücüdür daha önemli. Bunu en iyi Gaziantep halkı bilir." dedi.

ELLERDE TÜRK BAYRAKLARI

Gaziantep'teki 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 3. yıl dönümünde onbinlerce kişi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na 7'den 70'e ellerinde Türk bayraklarıyla akın etti. Etkinlikte renkli görüntüler yaşandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.