Reklam Filmi - Reklam filmi nedir?

Reklam Filmi - Reklam filmi nedir?
Reklam Filmi - Reklam filmi nedir?

Bir firmanız veya markanız varsa ve istediğiniz seviyede satış yapamıyorsanız bunun sebebi reklamınızın yeteri kadar yapılmaması olabilir. Gelişen teknoloji çağında artık bir ürünü pazarlamak, onu satmaktan daha önemlidir. Bu nedenle son dönemde reklamcılık alanında inanılmaz gelişmeler yaşanmış ve reklamcılık hiç olmadığı kadar önem kazanmıştır. Bu nedenle ürününüzü satarken kalitesi, fiyatı veya özelliklerinden ziyade bu ürünü nasıl pazarladığınız önem arz etmektedir. Bu yüzden profesyonel işletmeler reklam yaptırmak için kurumsal işletmelerle çalışmaktadır.Reklam filmiile ürününüzün tanıtımını en iyi şekilde yapabilir, istediğiniz müşteri kitlesini yakalayabilirsiniz.

Reklam filmibu nedenle oldukça önemlidir. Sadece grafik veya veri paylaşmanız potansiyel müşteri kitleniz için sıkıcı olabilir ancak görsel içerikler her zaman ilgi görmektedir.Reklam filmiyaptırarak tanıtımınızı olabilecek en iyi şekilde yapabilirsiniz. Örneğin web sitenizde bulunan ürününüzün tanıtımını yapmak istiyorsanız bunutanıtım filmiile çok daha verimli bir şekilde yapabilirsiniz. Bu ürün için yazmış olduğunuz açıklamaların müşteri tarafından okunmama ihtimali bile vardır. Oysakitanıtım filmibulunan ürününüze olan ilgi oldukça fazla olacaktır. Zira insanlar bir yazıyı okumaktansa video izlemeyi tercih etmektedir. Hatta yapılan araştırmalar önümüzdeki günlerde medyada bulunan verilerin %90 oranında videolardan oluşacağını göstermektedir. Bu da ürün tanıtırken kullanılan reklam araçları olarak resim veya yazıların yerini videolara yanitanıtım veya reklam filmlerinebırakacağına işaret etmektedir.

Reklam filmi nasıl çekilir?

Reklam filmiçekmek sıradan bir film çekimi gibi yapılamamaktadır. Ön hazırlık süreci oldukça yoğun olanreklam filmiçekiminde birçok etken göz önüne alınmalıdır.Reklam filmiiçin hedef kitle, reklam filminde verilmek istenen temel mesaj, reklam filminin jingle-müzik seçimleri ve cast seçimi gibi birçok detayın iyi belirlenmesi gerekmektedir. Zira bir reklam filminde izleyiciyi yani potansiyel müşteriye kendinizi izletmeyi başaramazsanız reklam filminiz bir işe yaramayacaktır. Bu nedenle reklam filminin ön hazırlık aşamasında her şey en ince ayrıntısına kadar hesaplanmalıdır. Aksi takdirde reklam filminden beklenen geri dönüş alınamayabilir.

Birreklam filmiçekerken masraftan gerektiği ölçüde kaçınmamak gereklidir. Örneğin çekim için kaliteli bir kamera kullanılmalı, çekimlerdeki cast profesyonel bir şekilde rol yapmalı ve çekimlerden sonra reklam filminin post prodüksiyonu yani çekim sonrası düzenlemesi iyi yapılmalıdır. Bunlara dikkat edilmez isereklam filmimüşteri kitlesinde bir amatörlük hissi uyandırabilir. Bu profesyonel olmayan çekimler nedeniyle potansiyel müşteriler bile kaybedilebilir. Bu nedenle reklam filmi, kaliteli ve dikkatli bir sürecin sonucunda ortaya çıkarılmalıdır. Aksi takdirde reklam filmine sahip olmadan önce sizinle çalışmayı düşünen müşterileri kaybetme ihtimaliniz bile vardır. Bu nedenle eğer yeterince yatırım yapmayı düşünmüyorsanızreklam filmisahibi olmak çok makul bir seçenek olamayabilir.

Reklam filminde bir diğer önemli nokta senaryodur. Senaryosu zayıf birreklam filmiistediği kadar kaliteli veya geniş bütçeli olsun tutulmayabilir. Zira seyirciyi veya potansiyel müşteriyi kendisine bağlayan ilk etken senaryonun tutarlı ve dikkat çekici olmasıdır. Tutarlı olmayan veya izleyicinin dikkatini çekmeyen bir senaryoyu birçok kişi izlemek istemeyecektir. Bundan dolayı senaryo oldukça önemli bir etkendir.

Reklam filminin avantajı nedir?

Öncelikle reklam filmine sahip olmak firmanızın daha kurumsal bir görünümüne sahip olmasını sağlamaktadır. Zirareklam filmiolan bir firma, piyasayı tanıyan ve bu piyasaya ayak uydurmayı başarabilen bir firma olarak görülmektedir.Reklam tanıtım filmibulunmayan bir firma ise yenilikleri tam olarak takip edememiş bir firma imajına sahip gibi görülmektedir. Bu da artık piyasanın profesyonellik ölçütlerinin zaman içinde değişmesiyle ilgilidir. Bu değişimi takip edebilen firmalar yenilikçi bir imajla kendilerine piyasada çok daha sağlam bir yer edinebilmektedir.

Ayrıcareklam filminin bulunması firmanızın tanınırlığını da arttırır. Günümüz teknolojisinde artık insanlar kendi ufak yaşam alanlarından çok daha uzaklara erişme imkânına sahiptir. Bunu firmanız için yapmanız halinde, sadece yakın çevrenizde veya dar müşteri kitlenizde tanınırken bir anda tüm ülkede hatta dünya çapında hizmet verebilirsiniz. Bunun sebebi de internet ortamındaki kullanıcılar sevdikleri içerikleri hızlıca paylaşarak çok geniş kitlelere ulaştırabilmektedir. Bu nedenle yüksek oranda bir paylaşım olması halinde firmanızı istediğinizin kat ve katı üstünde tanıtabilirsiniz.

Kaynak :https://1908film.com.tr/reklam-filmi/

İletişim Bilgilerimiz

Telefon :0533 267 10 01

E-Posta :[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.